הוא לא מרוצה? טיפים לשיפור התקשורת

תאריך פנייה: 26.06.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שלי
משהו חסר
26.06.2006 • 04:13

שלום
ד"ר חסיןאני נשואה 6 שנים אמא ל3 בנות ומשתדלת למלא את המטלות שלי כאמא וכרעיה.ובצניעות מלאהאדם שמאוד קל לחיות איתו. נמנעת מריבים מחילוקי דעות, תמיד מנסה לפשר ולהתפשר אך יש לי בעיה שמאוד קשה לי איתה . בעלי אדם טוב מאוד מעניק ( היום מבחינה חומרית יותר) אך כלפי נוצרה מן חוסר התיחסות מלאה וזה מתבטא שאם הוא מגיע מהעבודה אני יכולה לדבר איתו 5 פעמים הוא לא יענה אך אם הילדה תדבר איתו זה תוך שניה, חוסר סבלנות מוחלט כל דבר מעצבן אותו כל מילה מעצבנת אותו.הוא יכול לחפש סיבה לריב איתי על דברים שלא קרו או לא קימים כלל.וכל ריב שלו זה אלוהים ישמור הוא הורס בשניה את הבנין שהוא בנה וחבל שהוא יתחתן ובלה בלה בלה.בחברה הוא יחפש לצחוק ולהסתלבט (שזה אופיו) גם עלי.בחודש האחרון תדירות יחסי המין ירדה ל3 פעמים שזה דבר נדיר.אני מרגישה נוראאני באמת לא מבינה מה קורה כאן.אולי נגמר הריגוש אולי מעורבת פה בחורה או אולי סתם תק' מגעילה.תודה רבהויום טובשלי* אנחנו משפחה שבסה"כ מאוד מלוכדת נוסעים כל הזמן ביחד מבלים ביחד בתדירויות מאוד מאוד גבוהות.

ד"ר אורן חסון
הוא כנראה אינו מרוצה ממשהו.
27.06.2006 • 01:13

שלי יקרה,
קשה לומר מה בדיוק גורם להתנהגות שלו, אבל עושה רושם שהוא לא מרוצה ממשהו, ומוציא את זה עליך. זה לא אומר בהכרח שאת צריכה לקחת את כל האשמה עלייך, אבל אולי כדאי שתפסיקי לומר לו דברים 5 פעמים, ותסתפקי בפעם אחת. אם הוא לא עונה אחר 5 פעמים, יכול להיות שאחרי 5 פעמים שתגידי כל דבר רק פעם אחת, הוא ילמד שהוא צריך להקשיב לך, כי אחרת הוא לא ישמע גם דברים חשובים (וכן, גם דברים חשובים אמרי פעם אחת בלבד; יש לזה מחיר, אבל הרווח שווה את המחיר הזה). כרגע, הוא סומך עליך שאם הוא לא יקשיב, או ישחק אותה לא מקשיב, תחזרי על זה שוב, כך שהוא לא מאבד שום דבר. והרי זה מה שלימדת אותו, נכון?סביר שזה לא יפתור את כל הבעיות, אבל נסי את זה לחודש, ואם כל יתר הסימפטומים ימשיכו, תצטרכי ללבן את הדברים איתו לעומק, ואם צריך, דרך ייעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
פזית
הוא כנראה אינו מרוצה ממשהו.
27.06.2006 • 23:04

אני מאוד מודה לך