התנהגות מורכבת: איך לפרש אותו?
קטי
נפגעתי מטיפשותי
⌄
שלום
דר חסוןלפני כמה שנים בגיל 23 עבדתי במקום עבודה שנרקמו לי יחסי חברות וצחוקים עם בחור שעבד איתי אז. נבנה גם מתח מיני שהסתיים בזה שיזמתי נשיקה מלאת תשוקה בעקבותיה הוא נפתח ואמר שאני מטריפה אותו ורוצה אותי אבל ניסיון להעביר את זה לקשר רומנטי לא צלח. אולי כי שאלתי אותו שאלה על מין והוא ידע שניסיוני עשיר משלו אע"פ שצעירה ממנו בכמה שנים... בפעם ההיא הוא קם והלך, נפגע, הקשר נפסק לגמרי ואחרי חודש אמר שהגזים בתגובתו. חזרנו לקשר ידידותי ואז עברתי לעבודה אחרת והקשר נפסק. אחרי חצי שנה הייתי במקום ופטפטנו ביקש את המספר שלי אך לא התקשר. אחרי עוד חצי שנה נזכרתי בו ורציתי לחדש קשר רומנטי. ביקשתי ממכר משותף שיבדוק אם הוא פנוי בדק ואמר שלו. למחרת השיחה- יד הגורל - נפגשנו במקרה בסופרמרקט ולשאלתי האם יוצא עם מישהי ענה שלא. הצעתי לחדש את הקשר אמר שרוצה אבל חושש. אמרתי חבל והלכתי. אחרי יום בכל זאת שלחתי לו סמס ממה אתה חושש לא ענה לי לא לסמס ולא לשלוש שיחות. אחרי חודש שלח לי סמס מה קורה ולא ככ הבנתי מי זה כי מחקתי מספרו אז שאלתי מי זה לא ענה התקשרתי שוב שוב מספר פעמים לא ענה (בסוף הבנתי מי זה). בסוף שלחתי לו סמס שזה פחדני לא לענות ושלי יש יותר אומץ איך אפשר לפחד לענות לשיחה? שנה אח"כ. נכנסתי למשרד כלשהו ראינו אחד את השני (עבד שם) ישר יצאתי.לקצר- אני בזוגיות כעת עם אחר וראיתי תמונה שלו בפייסבוק אז דרך פרופיל לא שלי התחלתי לדבר איתו למטרת ידידות בלבד. בסוף איכשהו עלה על זה שזאת אני. ואמרתי דוגרי מתגעגעת בוא נעזוב את החרא הרומנטי בצד היה כיף להיות חברים והוא ענה טוב נחזור לחברות. אז אמרתי יש!!! ושנעבור לטלפון הציע לדבר למחרת. שאלתי אם מבטיח להתקשר שלא אחכה סתם ואמר אתקשר בבוקר אמרתי שלא מתאים העברנו לצהריים. לא התקשר אבל שלח לי הודעה 5 דקות לפני השעה שהבטיח להתקשר. שהתעורר בתחושה מוזרה אולי לא כדאי להתקשר מה שהיה בעבר להשאיר שם. ששאל עצמו אם היה מחפש איתי קשר אילולא יצרתי קשר והתשובה לא. שהיה נחמד איתי אבל שיחותינו לא היה כה אינטלקטואליות שיש למה להתגעגע. שרוצה להזכיר לי שאז התעלמתי ממנו במשרד שנכנסתי אליו. שלא נתן הבטחות ברורות להתקשר (שקר. רשם לי כמה פעמים אתקשר מחר... בשעה x ואחכ y... נדבר בטלפון מחר) שלא יכול להכריח עצמו להתקשר אליי ושאנו חברים אך בוא נשאר חברים באינטרנט.על זה עניתי לו שעשה לי טריק קצת מלוכלך ולמה לקח ממני את המספר במרמה ושהבטיח להתקשר ויכל להתקשר מחסוי אבל לקיים דברתו. שהוא פחדן ושאני מאוד נפגעתי ושלא ידאג שאני במערכת יחסים. וגם שאז התעלמתי ממנו במשרד כי סינן שיחותיי ולא פעם. למחרת שלחתי מייל מפורט בו ניתחתי את הודעתו ופירקתי לגורמים אותה. לא ענה לא על הודעה 1 לא על ה2 פשוט נעלם.חשה מושפלת - אגו נפגע, נעלבתי, כואב לי מאוד ציפיתי לשוחח ולצחוק איתו ולדעתי פגע בי בכוונה ובקטנוניות. וגם כואב שנחשפתי לפניו בעמדה פגיעה. חשה נפגעת ששמתי עצמי במקום כנה ופגיע וככה נתן לי סתירה (ציטטתי מכתבו בכוונה להראות איך ענה). לא יכולה לספר את הסיפור לאיש ועדיין פגועה בפנים. למה לדעתך הוא התנהג כך ואיך להתגבר על ההשפלה והעובדה שהיה ככ קרוב מה שרציתי - לשוחח - והוא פשוט חטף לי את זה מתחת לאף ולדעתי רק רצה להתגרות בי. אגב חשוב לציין שכתב לי שמתקשה לשכוח את אותה הנשיקה במקום העבודה וכתב זאת לפני שביקשתי לדבר איתו. לא הבנתי למה. עזרה בבקשה!!! ותודה מראש!
ד"ר אורן חסון
כשאת לא מכירה אותו מספיק
⌄
קטי יקרה,
אפשר לפרש את ההתנהגות שלו בכמה אופנים שונים. האחד, כמו שאת נוטה לפרש, הוא שהוא עושה לך דווקא, ופגע בכך בכוונה ובקטנוניות. יתכן שהיא נכונה, ויתכן שלא, אבל אולי היא הכי קלה עבורך, כי היא הכי פחות פוגעת בך. היא אומרת לך שהאדם הזה הוא איש רע, שכוונתו רעה וכוונתו לפגוע במישהי שמנסה ליצור איתו קשר, ואולי זה כך עם כל מישהי שמנסה ליצור איתו קשר. אם הפרשנות הזו נכונה, למה את מנסה שוב ושוב? אם הוא אדם מרושע ופוגע, לא עדיף פשוט לשמור מרחק?העניין הוא שנראה לי שאת לא שלמה עם הפרשנות הזו. פרשנות אפשרית אחרת, ואולי מועדפת עליך, כי לכאורה היא נותנת תקווה, ולכאורה הכל תלוי בך, היא שאת עשית משהו לא טוב, טפשי, כמו שאת אומרת, ושבידייך לתקן, אם הוא רק ייתן לזה צ'אנס. אלא שהוא לא נותן צ'אנס, וכואב לך שהוא ויתר כל כך מהר.אפשרות שלישית היא שהוא באמת לא לגמרי מעוניין. זו אפשרות מורכבת, כי כאשר אתה לא מעוניין בקשר עם מישהו, אתה יכול להיות מעוניין בהבטים מסויימים של הקשר, כלומר, למשל, להימשך מינית ולא להסתדר אינטלקטואלית או חברתית (כי המנהגים וההרגלים שונים), ואולי להיפך - להסתדר אינטלקטואלית, אבל לא חברתית ולא להימשך מינית. יתכן שהוא נמשך אליך מינית, וכך הכל החל ביניכם, על הבסיס הזה, אבל הוא לא מעוניין מנקודות מבט אחרות. אם זה נכון, זה באמת פוגע, אבל זה גם אומר שכנראה זה לא בידייך. ואם את מנסה בכל זאת, יכול בכלל להיות שהוא רק מנסה להיות נחמד ושתביני לבד את הרמזים מבלי שיגיד לך באופן מפורש, דווקא כדי שלא לפגוע בך.כך או כך, עושה רושם שיש לך בעיה עם הקשר הזוגי שלך. או שהבחור לא מוצלח, ולכן את מוכנה כל כך בקלות לחדש קשר אחר, אפיל שזה בעצם מעולם לא היה קשר, וגם לו היה רוצה את עוד לא מכירה אותו מספיק לדעת אם תסתדרו, ואם הוא בעל מזג והרגלים נעימים בזוגיות - או אולי יש קושי עם עצמך לשמור על קשר שאת נמצאת בו - שאולי זה נכון לכל קשר שאת תימצאי בו, ומוכנה לקפוץ ממנו מהר למשהו אחר שבאותו רגע נראה לך טוב יותר, מבלי באמת לדעת הרבה עליו.אני מבין את הפגיעה שלך ואת הכעס שלך, אבל לפעמים צריך לדעת להתמודד עם אכזבות, כדי להגיע לחיים מספקים, יציבים וטובים. בדקי את עצמך. אחרי הכל, הבחור הזה באמת לא חייב לך דבר, והוא יכול היה לעשות את מה שעשה מתוך כוונות רעות, או מתוך כוונות טובות, ואת אפילו לא יכולה לדעת את ההבדל ביניהם, כי את לא מכירה אותו מספיק. גם את לא חייבת לו דבר.