התנהגות לאחר פרידה: מה עומד מאחוריה

תאריך פנייה: 18.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
התמודדות עם פרידה
18.10.2006 • 20:23

אבקש המלצה להתמודדות עם פרידה. אני בחורה בת 32 והדבר הכי קשה לי זה שליטה ברגשות. בכל פעם שסיימתי קשר הרגשתי תחושה של בדידות ריקנות ושיעמום כך שהייתי מוכנה לעשות הכל כדי לא לחוש כך. ניסיתי לגרום לבחור לחזור אליי בכל דרך כאשר כבר הכל היה אבוד ואני בעצמי לא הייתי באמת מעוניינת בקשר וניסיתי ליצור קשרים עם האקסים. יש גישה שיכולה להקל על מצבים כאלו?

ד"ר אורן חסון
להניח להולכים
21.10.2006 • 13:00

יעל יקרה,
התגובה שאת מתארת היא לעיתים קרובות תוצאה של חוסר בטחון ו/או תחושה של עלבון על הפרידה שהיתה. חוסר הבטחון שלך עלול לשלוח אותך אל האקסים, כי את יודעת שהם כבר רצו אותך פעם, ואת, לכאורה, לא בטוחה שיהיה מישהו אחר שירצה אותך גם. כלומר, את יודעת, בראש, שירצו אותך, אבל הפחד שולח אותך למקום המוכר שרצה אותך בעבר. והעלבון, של מישהו שויתר עליך, שולח אותך לתקן את המצב. כלומר, להשיג מחדש את הכבוד האבוד, ושהוא, זה שפגע בך, יודה שאת בעצם אשה ראויה ומושכת, למרות כל הדברים הרעים שיצאו עם הפרידה (ואולי קודם). ואז, לאחר שהוא יודה שהוא רוצה אותך, אז תוכלי לעזוב אותו אחר-כך, כמו גדולה.מכאן את צריכה להבין לאן את צריכה לקחת את זה. להניח למה שהיה (ואת יודעת את זה), להחלים (כלומר, לתת לזה קצת זמן ולהעסיק את עצמך בדברים אחרים לזמן מה), ואחר-כך להתחיל לצאת עם גברים, בלי יותר מדי ציפיות אלא כדי לתרגל מחדש יחסים, ורק אחר-כך, כשתהיי באמת מוכנה, לחפש גבר כדי להתאהב בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083