התנהגות חמותך: התרפסות מחוסר בטחון

תאריך פנייה: 22.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צחי
חמות
22.04.2006 • 09:55

שלום.
רציתי לשאול מה ניתן לעשות וכיצד להתנהג עם חמות ש"מלקקות" ומתייחסות באופן מוגזם לחתן שלהם .לחמתי יש 2 בנות , אני נשוי עם אחת מהן .חמתי מלקקת ומתייחסת באופן מוגזם לחתן של הבת השניה וזה לא נעים לי להיות באזור כשהם נמצאים איתנו ועם החמה .החמה פשוט מתעלמת מאיתנו (זו הרגשתי) ונותנת את כל תשומת הלב לחתן ולילדיו .כשהערתי לה על כך היא טענה שהחתן לא מרגיש חופשי כמוני אצלה בבית וזו הסיבה ליחס המעודף כשהם באים אליה .אשתי גם כן העירה לה על כך וכלום לא עוזר .המרגיז בכל הסיפור הוא שאנחנו אשתי ואני מתייחסים אליה ולבעלה מאוד יפה , דואגים להם , עוזרים להם ולעומת זאת החתן והבת השניה שהיא גדולה יותר לא מתייחסים אליהם ורק מנצלים אותם .יתכן וזו הסיבה - חוסר התיחסות יגרור יחס גם אלינו .כשהם לא באזור ברור שכל תשומת הלב אלינו , אינני מצפה ליחס מעודף בגלל היחס שלנו אני כן מצפה להתיחסות שווה ולא להתעלמות והתיחסות לצד אחד בלבד .מה המלצתך ואיך עלי להתנהג ?תודה

ד"ר אורן חסון
התרפסות בתנאים של חוסר בטחון וודאות
23.04.2006 • 02:02

צחי יקר,
אתם בני אדם, ואתם נוהגים בהם כבני אדם. אם אתה חושב שהם לא יודעים ומרגישים בזאת, אתה טועה. חמותך מתנהגת בתנאים של חוסר ודאות וחוסר בטחון כפי שהיא מתנהגת. זה מה שמרגיש לה כשהיא עושה את זה, ובתנאים האלה אנשים רבים מגיבים באופן דומה – של התרפסות כאשר הם חוששים לאבד משהו. זה מה שהיא יודעת, ואני לא בטוח שאתה יכול לשנות את זה. ומכיוון שהיה נדמה לי שאתה שוקל את זה, אני גם לא בטוח שאם תתייחס אליהם רע, תרויח. האם אתה תרגיש טוב יותר אם תתייחס אל חמותך רע יותר?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083