התנהגות זוגית: מה עושים?
יוליה
לא נרדם בחדר רק בספה!
⌄
ישל לי בעיה שהיתה קטנה ונהפכה לרצינית , אני ובעלי נשואים כ 3.5 שנים וחיים לבד בבית חדש רק כשמונה חודשים ובתוך כל התקופה היו עליות והיו ירידות וכאשר היו ירידות הוא היה נרדם בספה וכאשר היו עליות או לחילופין הוא רצה מין הוא היה יושן בחדר לאחרונה אנחנו משתדלים לשקם את מערכת היחסים בינינו ע"י שיחות פרגון וכו' ומזה שבוע כאשר לכאורה מערכת היחסים בינינו נחשבת ליציבה ונחמדה הוא שוב נרדם בספה ובפיו תרוץ כי "נרדמתי" 4 פעמים לא התיחסתי אמרתי הוא יודע שזה מציק הוא יטפל בזה אבל בפעם החמישית הוא התקשר להתנצל אחרי שהוא ראה את הפרצוף הנפול והאוכזב שלי וכמובן סלחתי אבל אתמול שוב זה קרה אחרי שהוא התנצל וכאשר היום התפוצצתי עליו ואמרתי לו מה אני חושבת הוא מבחינתנו נסה להתעלם מזה ולהגיד לי שזה לא בשליטתו והוא רק בן אדם ונסה להצדיק את עצמו, שתנו הלכנו לעבודה כועסים ואני צלצלתי עליו לדבר איתו להוא מבחינתו לא אכפת לו אם זה יפתר או לאמה עושים ? איך לנהוג ? ממה זה נובע ההתנהגות שלו ? למרות שהוא מראה לי כי על פני השטח הכל בסדר ? האם אנחנו לפני קריסה של מערכת הזוגיות?אשמח לתשובתך
ד"ר אורן חסון
כשאינך יכולה לנצח אותו, הצטרפי אליו
⌄
יוליה יקרה,
לקחת את זה למסקנה של "קריסה של מערכת הזוגיות" זה כנראה מוקדם מדי, ומשקף את החרדות שלך או את האכזבה שלך והכעסים שאת מפתחת כלפי התנהגות זו, ואולי כלפי דברים אחרים שקיימים או שהיו בעבר.לא כתבת מה הסיבה הפורמלית, לפחות, לכך שהוא נרדם בסלון (כתבת ספה, אני מניח שזה בסלון). האם זה משום שהוא רואה טלויזיה? האם אפשר לפתור זאת על-ידי טלויזיה בחדר השינה? ואם הוא נרדם בספה, האם זה כאשר את כבר ישנה ממילא בחדר?כך או כך, זה אומר שההעדפה שלו היא לעשות משהו אחר, במקום ללכת לישון איתך. ההעדפה הזו יכולה להיות טבעית ונורמלית וסבירה, כאשר המינון סביר. אם היא נורמה, אז אולי הוא מנסה להתחמק מלהיות איתך, מסיבה כלשהי. האם משום שאת מינית יותר, והוא חושש מכך שהוא לא יעמוד בימי עבודה ארוכים אם לא ישלים שעות שינה במכסה שהוא זקוק לה? האם משום שהוא לא רוצה להכנס איתך לשיחות אינטימיות, בין אם כניסה לתוך הלילה על חשבון שעות השינה היא פקטור חשוב, ובין אם לא? האם משום שהוא רוצה להתחמק ממך פיזית? האם חשוב לו מאד לא להאריך בלהיות לידך/לדבר איתך/להיות אינטימי איתך, או שמא זה לא דבר מאד חשוב לו, ואפילו טוב לו איתך רוב הזמן, אלא שהוא צריך מדי פעם את הלבד שלו, וכאשר הוא לא מקבל את זה, הוא מנסה באופן מודע או לא, להשיג את זה יותר, וזה מה שאת רואה? את זה קשה לי לדעת. אבל כמובן שירידה ביחסים ביניכם, תשפיע עליו יותר להתבודד.את יכולה לנסות, במקום לכעוס עליו, להשתמש בכלל הידוע: אם אינך יכול לנצח אותם, הצטרף אליהם. אם חשוב לך להיות איתו, לכי איתו אל הספה, ומקסימום תרדמי איתו ביחד. אל תלחצי עליו ללכת לחדר אם הוא נרדם לפנייך, אלא הניחי עליו את הראש, עד שהוא יתעורר לבד, ויבין שהוא צריך להעיר אותך. יכול להיות שכמה לילות כאלה יגרמו לו לשנות משהו, ואם לא, אולי כדאי שתקנו ספה נוחה יותר. רק שאם את מחליטה לעשות את זה, את צריכה לעשות את זה בהשלמה מלאה, מבלי לכעוס עליו. כעס שלך עליו בכל שלב של ההליכה לשינה על הספה, יבהיר באופן בולט מדי את הטקטיקה שלך כמניפולטיבית. לכן אני אומר: אל תהיי מניפולטיבית, אלא הצטרפי אליו באמת.