התנהגות גברית בקשרים
מירב
מה עובר לו בראש?
⌄
שלום
דר אורן. מה שלומך? מאוד רציתי לברר איתך משהו קטן בנושא הזוגיות.לפני כשבוע בערך יצא לי לשוחח עם מישהו שיצאתי איתו בעבר הרחוק והיום אין בנינו כלום. נפגשנו לאחר שלא נפגשנו המון זמן הוא זה שהחליט לייצור את הקשר ואציין שהוא עוד מעט בן 30 ואני 27 וחצי. אציין גם שחבר שלו התחתן לא מזמן, ועל זה גם דיברנו:"אני כבר בן 30 אני יודע שאני צריך להתחתן אבל לא מרגיש זאת. חבר שלי התחתן לא מזמן יצא לנו לדבר והוא אמר לי שבשביל למצוא את האחת לוקח הרבה זמן להבין את זה"- לחבר שלו היתה מישהי שגם נפרדנו וחזרו כל הזמן בגלל שהוא לא היה בטוח שהיא האחת. הוא ניסה בנות אחרות ולבסוף איכשהו הבין שהיא האחת והציע לה נישואים.אני אמרתי לאקס שלי שברגע שתהיה מישהי שהוא יאהב הוא מן הסתם יחשוב על חתונה ובטח ירצה זאת. ואז הוא אמר שזה לא נכון שגם אם תהיי מישהי אני בטוח שאני תמיד יברח שזה יגיע לחתונה. כי יש ככ הרבה בחוץ איך אפשר לדעת מי הבחורה שתתאים לי, ואז הוא אמר שהוא חושב שזה קטע של בגרות שאולי הוא צריך עם הזמן להתבגר ואז הוא יבין את זה שהוא מקווה. הוא אומר שמשהו עוצר אותו שאם הוא יתחתן, הוא צריך לוותר עכשיו על הכל, לוותר על כל דבר שגם קשור לבנות אחרות שאולי הוא חושב לנסות איתן קשר כי אולי אחת מהן היא האחת שלו. ברגע זה הבנתי שאין שינוי אצלו בקו מחשבה. התאכזבתי והתעצבנתי.דר חסון.. האם אני יכולה לקבל ממך הסבר למצב שכזה?הבחור הזה איתי באמת כל פעם היסס ובחר בסוף להיפרד. חשבתי שמשהו ישתנה הפעם.. אבל זה נשאר אותו הדבר. בכל אופן ברגע שהוא אמר את הדברים הנ"ל קמתי והלכתי. נראה לי שהוא נפגע ואז הוא אמר שזאת הפעם האחרונה שאני ראיתי אות(באותו היום הזה) ופשוט הלכתי. הוא לא יצר קשר בשנית וגם אני לא.רצית לברר איתך האם בחור כזה תמיד יהיה מבולבל ומהסס עם עצמו וגם שיתחתן היש מצב שיעשה זאת לא בלב שלם? אני לא מבינה את הדבר הזה! בחיי שאני לא מבינה!תודה דר
ד"ר אורן חסון
קשרים "רגילים"
⌄
מירב יקרה,
עד כמה שזה עצוב, אני לא מאמין לו לגמרי. אם וכאשר תהיה מישהי שהוא יחשוב שהיא מדהימה ושיש לו סיכוי איתה, בהחלט יכול להיות שהוא יהיה הרבה יותר החלטי. אלא שלפעמים קורה לגברים מסויימים (וגם לנשים מסויימות, אגב), שאותה "מישהי מדהימה" תהיה כזו שלא תסתכל עליהם בכלל. כך שאולי מדי פעם הם רואים מישהי שהם חושבים שהיא כזו, מהכרות שטחית, שאולי אפילו מעולם לא העזו לנסות איתן שום שבר, אבל אולי התקווה שהבאה המדהימה שהם יפגשו תרצה אותם, ואולי אפילו תחזר אחריהם - מה שיקל עליהם להתגבר על הפחדים להתחיל בכלל, היא שמרתיעה אותם מקשרים אחרים, "רגילים" יותר לפי תפיסתם. יש כמה בעיות בהתחייבות לקשר, וזו אחת העקריות שבהן.אחת מדרכי ה"גמילה" ממחשבה כזו היא התובנה שמגיעה עם הזמן שאולי הם חולמים רחוק מדי, ושבעקבות חלומות כאלו הם יישארו לבד בסופו של דבר. אחרי הכל, גם לגברים משחק השעון, גם אם יותר לאט.אני לא חושב שיש כאן משהו שאת יכולה לעשות כרגע. כדי שירצה אותך, את צריכה לקחת אותו כפרוייקט (מאמץ שלך והשקעה מעשית ויצירתית לאורך זמן) שבסופו הוא יחשוב שאת מדהימה עבורו (באופן העמוק יותר של העניין, שבא מתוך הכרות ומתוך הבנה שאת הדבר הכי טוב לו), ואני לא בטוח שאת עצמך חושבת שהוא שווה "פרוייקט" שכזה.