התמודדות עם בגידה וחרדות בזוגיות

תאריך פנייה: 16.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שוב אני
חושים לאחר גילוי בגידה
16.12.2012 • 10:42

שלום
ד"ר חסון,כתבתי לך בעבר על גילוי בגידה של בעלי- רומן שנמשך שנה לטענתו ללא אהבה ורק 3 פעמים סקס, לטענתו. סיפרתי על התקפי חרדה, כעס, זעם, אהבה, אבססיביות לפרטים וכל שאר השלבים.כרגע אנו אצל מטפלת זוגית, מנסים לשקם ואני מנסה להחליט האם להישאר או לא (יש 3 ילדים). אולי כדאי לציין שאני גם מקבלת טיפול תרופתי כדי להצליח להתמודד עם המצב ולנסות לחיות.עברו 3 חודשים מהגילוי. אני עדיין לא מסוגלת להחזירו למיטתנו הזוגית. מתקשה מאוד עם כל מגע שלו, ולא מדובר במגעים מיניים. הוא מנסה להקל עלי בחיבוק כשאני בוכה, ליטוף. ואני רק חושבת שהידיים שלו ליטפו אותה, שהשפתיים שלו נישקו אותה, וכמובן שאר איבריו... כיצד עוברים את זה?? הוא רוצה כמובן לחזור למיטה, רוצה חיבוק גם ממני, רוצה סקס וקירבה. אינני מסוגלת לכך. תרגיל קל של ליטוף הפנים, שהציעה המטפלת, הסתיים בהתקף בכי קשה שלי.מה עושים? לעד?תודה

ד"ר אורן חסון
לתת לטיפול את הזמן, לטובתכם
17.12.2012 • 00:30

את יקרה,
אנא, אם את רוצה שאתייחס למידע קודם שכתבת, תני קישור, או לפחות תאריך וכינוי. כרגע, אני לא יודע במה מדובר, פרט למה שכתבת כאן.אני מבין שקשה לך. התרגיל שהמטפלת הציעה לא הועיל. בינתיים לא, לפחות. תגידי לה. תגידי לה שזה היה קשה לך מדי, והמשיכו עם הנתון הזה. לא קל להתגבר על בגידה, ואם את רוצה לעשות את זה, את צריכה להכין את עצמך לכך שזה לוקח זמן. גם הוא צריך להכין את עצמו שזה לוקח זמן. אחרי הכל, אם תסלחי לו במהירות, ואם תהיי מסוגלת רגשית להתקרב אליו זמן קצר לאחר הגילוי, הוא עלול לחשוב שגם בפעם הבאה תוותרי לו, נכון? באופן מודע או שלא מודע, זה התפקיד של הכעס שלך, להבהיר עד כמה את חוששת מהפעם הבאה. וככל שהחרדות שלך גדולות יותר, וככל שהפגיעות שלך רבה יותר, כך יקשה לך יותר להתקרב אליו ולחזור ולהיות רכה כלפיו.אין ספק שעבורך התהליך הזה קשה יותר. מצאי זמן לדבר על זה עוד עם המטפלת שלך, ואולי בנפרד. לא רק על הזוגיות שלכם, אלא גם על חייך, ועל החרדות שלך. קחי אותה למסע אל הרגשות שלך, כדי שתלמדו ביחד איך היא אמורה לעזור לך להתמודד עם החרדות, הפגיעות והכעסים. גם היא צריכה לא למהר, וכדאי שאתם תקלו עליה בכך שתתנו לה את הזמן. זה לטובתכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083