התנהגות גבר בחזרה - מה זה אומר?
נועה
קשר חדש, פרפרים בבטן. אודה לעצתך :)
⌄
שלום
ד"ר.אני בת 25. בשנה האחרונה עבדתי צמוד לבחור שתמיד מצא חן בעיניי. (חשוב לציין שהבחור מאוד ביישן ומקרין חוסר ביטחון רב, מצד שני גם אני כזאת- ביישנית וחסרת ביטחון).הבעיה היא שאף פעם לא היו לנו שיחות שהן לא בנושאי עבודה, תמיד היתה איזו שהיא מבוכה קלה אחד מהשנייה, אף פעם לא יצא לי להתעמק מדוע יש מבוכה.(הוא בן 35, רווק).לפני כמה ימים, הוא התפטר מהעבודה לטובת עבודה חדשה. לצערי, ביום של הפרידה ממנו לא הגעתי לעבודה (הייתי חולה) וזה כל כך איכזב אותי אבל משום שלא התעסקתי בזה, זה נשכח ממני לחלוטין.ביום שלמחרת ההתפטרות שלו (בשעות הערב), גיליתי שהוא שלח לי הודעה ובה רשום: "היי מה קורה?" באותו רגע הדופק שלי הפך למהיר מכיוון שמעולם לא שוחחנו בטלפון או בהודעות וזה מאוד הפתיע אותי. כתבתי לו שממש חבל לי שלא הגעתי לפרידה ממנו. הוא מצידו כתב לי שזה שטויות ושהוא רוצה להגיד לי שהוא מאוד נהנה לעבוד איתי ושישמח לשמור על קשר. משום שלא ידעתי איך לפענח את המשפט "אשמח לשמור איתך על קשר" (זה יכול להיות גם ידידותי, אני לא בטוחה), החלטתי לעשות צעד אמיץ ועניתי לו שגם אני מאוד נהנתי לעבוד איתו ושהוא בחור מאוד מוכשר בעיניי.הוא אמר לי "תודה רבה" ואחרי רגע כתב לי " אשמח להיפגש איתך לקפה או שנצא יחד לבר כאשר אחזור לארץ" (הוא בחו"ל כרגע).אמרתי לו שאשמח מאוד לפגוש אותו כשיחזור מחו"ל ושאלתי לאן טס והאם למטרת נופש או טיול. הוא ענה לי בקצרה וסיפר את המטרה שלשמה נוסע (סדנא כלשהי). אמרתי לו שייהנה ויצבור כוחות שם. בהמשך הוא כתב לי מתי הוא אמור לחזור ארצה ושלמחרת מתחיל עבודה חדשה. כתבתי לו שיספר לי על העבודה החדשה כשיחזור לארץ ושכרגע אני אלך לישון. איחלנו אחד לשנייה לילה טוב.אחרי יומיים, אני יזמתי שיחה ושאלתי איך הוא מבלה עד כה, הוא סיפר קצת מה הוא עושה ומה התוכניות שלו למחר בבוקר. לאחר מכן כתב לי באופן בלתי צפוי אך מקסים: "אגב, אהבתי את התמונה שלך פה בוואטספ. מחמיא לך". החמאתי לו על התמונה שלו בחזרה וסיכמתי את זה שאם יוצא לו לצלם נופים יפים בחו"ל, הוא יכול לשתף בכיף. הוא הסכים איתי ושלח סמיילי מבוייש.למחרת, הוא פתח את השיחה עם תמונת נוף כלשהי ומאז - יוזם שיחות שאת כולן הוא פותח בתמונות נוף יפות. (זה ככה בערך במשך 5 ימים). אני מאוד רוצה להכניס עוד קצת נושאי שיחה להתכתבויות ביננו כדי לשמור על הקשר עד שהוא יחזור לארץ ונוכל להיפגש. מרגיש לי שהוא ביישן מאוד ושוקל מילים לפני שכותב לי. אני לא יודעת אם הוא יצליח לאזור אומץ ולהכניס עוד נושאי שיחה מיוזמתו.ועכשיו כמה שאלות קצרות ברשותך :)1. עפ"י התיאור, האם אני יכולה להסיק שהוא מעוניין בי לכיוון הזוגי או שיכול להיות שהוא רוצה לשמור איתי על ידידות? (אני תוהה על זה הרבה, וכל פעם מנסה לנתח מה המשמעות של המחמאה שנתן לי לגבי התמונה בוואטספ).2. איך ליזום עוד נושאי שיחה ולקדם את הקשר קצת עד שיחזור לארץ? הוא מוצא חן בעיניי ואני לא רוצה שהשיחות איתו ידעכו מסיבות שקשורות לביישנות/חוסר ביטחון של שנינו.3. אוקיי, הוא הציע להיפגש לקפה או בבר אחרי שיחזור לארץ. האם לפני שיחזור, אני צריכה לקבוע איתו או שלחכות שהוא יעשה את המהלך הזה?המון תודה ושבוע טוב.:)
ד"ר אורן חסון
לשמור על הרצף
⌄
נועה יקרה,
לפי תאורך, זה מתאים לאדם שהוא קצת נבוך, כי הוא לא מאד רגיל לחזר, ובכל זאת מעוניין. אולי לכן הוא לא שואל שאלות אישיות מדי, אם בכלל. ובכל זאת, המחמאה על התמונה היא בהחלט משהו מאד אישי. עם זאת, יכול להיות שאם תספרי לו על חוויה אישית שלך, אולי הוא יעשהfollow upבפעם שאחרי. אל תבני על זה, אבל אולי.אני לא יודע כמה זמן תימשך השהייה שלו בחו"ל, אבל כאשר זה יתקרב, בהחלט אפשר להזכיר לו, ולשאול אותו מתי ואיפה. אחרי הכל, הוא עשה את הצעד הראשון, וגם אחר כך עוד צעד אחד לפחות, כך שמותר לך שלושה-ארבעה ימים לפני, לשאול מתי ואיפה. מבלי להפסיק את ההתכתבות שלכם, כדי לשמור על הרצף.ותני לפרפרים לעוף...
נועה
לשמור על הרצף- תודה רבה ד"ר
⌄
ראשית, תודה רבה לך על התגובה.בעיקר
ון הוא אמור לחזור לארץ ב8.8 (שבת הקרובה) ועד עכשיו הצלחנו לשמור על רצף ההתכתבות שלנו במשך שבוע, וזה היה לא קל אבל התחושה טובה מאוד. בשיחה האחרונה הוא סיפר מה התוכניות שלו ליום הקרוב, בתגובה עניתי לו כך: "נשמע טוב. הייתי מתחלפת איתך בשמחה. אבל אני מנחשת שאתה לא היית מתחלף איתי ;-) ". הוא השיב על זה כך: "כנראה שלא הייתי מתחלף איתך, אבל היה מעניין אם גם את היית פה" (וצירף אמוטיקון מסמיק).לגבי מה שאמרת על לספר לו חוויה אישית שלי. האם הכוונה לחוויה פשוטה שקרתה לי במהלך היום בעבודה/לימודים למשל או שהתכוונת למשהו מסוג שונה?תודה שוב.
ד"ר אורן חסון
שיתוף בחוויות
⌄
נועה יקרה,
כן. התכוונתי לגמרי לזה. לשיתוף בחוויה. לא חייבת להיות תלונה על עוול (ובמרבית הפעמים אנחנו מרגישים צורך בשיתוף בחוויות לא נעימות שעברנו), אלא אולי על חוויה טובה, משהו טוב שקרה גם אם הוא משהו קטן שהפעים אותך או הפתיע אותך.ככלל, אולי רצוי שנלמד יותר לשתף את בני הזוג שלנו גם בחוויות שכאלה, יותר מכפי שרובנו עושים בדרך כלל, ואולי נלמד מזה גם אנחנו ליצור לעצמנו ראייה מאוזנת של החיים.