התמודדות עם פרידה רגשית
מיה
איך לחזור לקשר תקין אחרי פרידה?
⌄
שלום,
לפני כחצי שנה התחיל קשר רומנטי ביני ובין קולגה לעבודה, לאחר עבודה משותפת של שנים. חשוב לי לציין שמקום העבודה הוא גם החוג החברתי המוביל שלי, כולל בילויים אחרי שעות העבודה, טיולים ועוד. בהתחלה חששתי מאד להכנס איתו לקשר זוגי מחשש שנפרד ויהיה לנו קשה לחזור לקשר ידידותי ומקצועי. שיתפתי אותו בחששות והוא שכנע אותי ששנינו אנשים בוגרים ושאם נחליט שזה לא עובד נדע לסגת בצורה טובה ושלא תהיה בעיה לעבוד ביחד ולהיות ידידים קרובים. יש לו קשר לא רע עם כמה אקסיות, וגם מערכות היחסים הקודמות שלי הסתיימו בטוב יחסית, ככה שלאחר שכנועים וחיזורים נכנסתי לזה. הסתרנו את הקשר הרומנטי מחברים לעבודה. מהר מאד התאהבתי בו ובגלל ההיכרות העמוקה המוקדמת חשבתי שסוף סוף מצאתי את האחד. בתקופה האחרונה הוא התחמק ממני בצורה שפגעה בי מאוד, ורגע לפני שלקחתי חופש של שבועיים הוא נפרד ממני אבל הדגיש כמה חשוב לו שנשאר ידידים קרובים. אני לא יודעת מה לעשות עכשיו. כדי להתגבר אני חושבת על דברים שליליים בו, מה שגורם לי לרצות להתרחק. אני מסכימה לסיבות למה זה לא קשר זוגי מוצלח אבל לרגש עוד קצת קשה לשחרר. מצד שני הוא היה ידיד טוב והוא רוצה לחזור לשם, ואני לא רוצה לאבד אותו גם בפן הזה. זה אפשרי בכלל? ומה עכשיו, לדבר איתו? להתרחק לגמרי? אני מפחדת שאחרי החופש יהיה לי מאוד קשה בקרבתו ואולי כדאי לחזור לקשר ידידותי בהדרגה במהלך החופש שלי מהעבודה. אני מבולבלת ומפחדת לשחק ברגשות שלי ולהקשות על עצמי יותר.
אודה לעצה.
ד"ר אורן חסון
לאפשר לזה לא להיות
⌄
מיה יקרה,
כל אחד מתגונן מפני כאב באופן שונה. את אומרת שלך קל יותר להתרחק ממנו, אם תרגישי כלפיו רגשות שליליים, ואולי זה נכון לדרכך, גם אם אינך מאמינה בה לגמרי. את צודקת בכך שלרגש לוקח זמן רב יותר להיפרד מאשר לחשיבה הקוגניטיבית, כלומר, שאת מבינה בראש שבאמת זה לא יעבוד, אבל העולם הרגשי שלך עדיין לא מוותר.זה אפשרי, אם תדעי שלוקח זמן להיפרד. אני חושב שאת מכריחה את עצמך להרגיש כלפיו רגשות שליליים, כי חשוב לך להיפרד רגשית מהר. אבל יתכן שתוכלי להיפרד ממנו רגשית גם אם תתחילי ליצור קשרים אחרים. הדרכים הרגשיות לעשות זאת הן שונות.ובכל זאת, יתכן שבאמת תצטרכי להתנתק ממנו בזמן הקרוב, ככל שאת יכולה, עד שתרגישי שאת רגשית באמת במקום אחר, ובעיקר, כאשר תוכלי ליצור, לקוות וליהנות מקשר אחר. וגם אז - יכול מאד להיות שאם וכאשר זה לא יילך, המחשבות והרגשות שלך יילכו שוב אל ההפסד הזה. זה רק אומר שלא השלמת עם הפרידה, ואם זה כך, תצטרכי פשוט לשמור על מרחק, ולהבהיר גם לו, שאם אם חשובה לו, שלא ינסה. לא כי הוא לא חשוב לך, אלא כי את צריכה את זה בשבילך.מורכב, מיה, ותצטרכי ללמוד את המגבלות ואת היכולות שלך כדי לאפשר לזה לא להיות.