התנהגות בעייתית: גבר והתעסקות עם נערות

תאריך פנייה: 07.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסרת אמון
פגיעות חוזרות ונישנות
07.04.2006 • 12:09

דר' אורן שלום רב.אני בחורה בת 25 שחיה כבר קרוב לשנתיים עם בן זוגי שאותו אני אוהבת מאוד.בן זוגי קרוב ליום הולדתו ה30 ועובד חברה ציבורית שם, כמו בכל עבודה, הוא חשוף לבנות המין היפה הצעירות ממנו ב כ-15 שנים...לרעתי יאמר שאני בחורה קנאית וכי מערכת יחסים קודמת בה בגדו בי שוב שוב גרמה לי לאבד את האמון בבחורים ובמערכות יחסים. למרות זאת לקחתי את הסיכון והתאהבתי שוב ועבדתי קשה מאוד לבנות את האמון הכל כך שביר הזה.לפני כחצי שנה פתחתי את האי מייל שלו וראיתי שהוא מתכתב עם ילדה בת 15 על דברים אישיים (ואני לא נכללתי בהם) וגם אומר שהוא מתגעגע.התעמתתי עימו והוא להגנתו אמר שהוא מתגעגע לעבוד איתה ולא אליה... האמון בינינו נשבר ואני התרחקתי אך לא סיימתי את מערכת היחסים.לקח לי זמן שוב לבנות את האמון הזה, ולתומי חשבתי שהוא יקיים את הבטחותיו לא לפגוע בי שוב. עדיין החלטתי שאני הפעם אשמור על עצמי ואעקוב אחריו- אחטט באי מייל ובפלאפון... אני יודעת שזה לא בריא- אבל לא הייתי מוכנה להפגע שוב משקרים ובגידות.לפני כחדשיים גיליתי בפלאפון הודעת SMS שהוא כתב לבחורה אחרת בת אותו הגיל (בערך 15) ששם היה כתוב "מתגעגע".ליבי נשבר ושוב התעמתתי- בהתחלה הוא הכחיש (ומחק את ההודעה- אמר שהוא לא יודע על מה אני מדברת). כעבור כמה ימים הוא נשבר והתוודה ששיקר לי ושמה שעשה היה טעות וטיפשות ושלעולם זה לא יקרה שוב.דר' אורן- אני אובדת עצות וממש מיואשת. אני לא רוצה לחוות שוב את הכאב ולא מגיע לי לחוות אותו שוב. אני לא מאמינה לו יותר וזה קשה כל כך- כי אני אוהבת אותו- הוא לא בן אדם רע אבל אני לא מצליחה להבין למה הוא עושה את מה שהוא עושה? למה הוא ממשיך לחפש ריגושים בחוץ? למה הוא פונה החוצה ממני למקומות אחרים? האם אני לא מספיקה? האם אני כאן רק כדי לתת תחושת בטחון שקרית?בבקשה- אני זקוקה לעצה מה עלי לעשות? איך עליי לפעול?מודה לך מקרב לב ומתנצלת מראש על אורך המכתב...

ד"ר אורן חסון
התעסקות עם ילדות
08.04.2006 • 01:43

חסרת אמון יקרה,
יש כאן שני דברים שונים לחלוטין. האחד הוא התכתבות עם נשים אחרות, והשאלה אם הודה שאכן היה בזה משהו בגלל שבאמת היה בזה משהו, או בגלל שהרגיש שזו הדרך היחידה להוריד אותך מגבו. אבל הדבר השני חמור בעיני הרבה יותר, וזו הנטייה שלו, של גבר בן 30, אחר ילדות בנות 15. זה כבר קשר שאיך שלא מסתכלים עליו, הוא אינו בריא, בעיקר כי הוא יודע שכאשר הוא עובד עם ילדות, אסור לו בשום אופן להתעסק איתן. בנוסף לכך שזה לא מקובל חברתית בחברה שלנו, ויחסי מין כאלה עלולים להחשב כאונס, יש כאן גם פגיעה אתית חמורה במקצוע שלו. העובדה שהוא לא יודע לשים את הגבול (כאמור, אם זו עובדה), אומרת שיש לו בעיה של הליכה אחר אמפולסים, ללא יכולת של שליטה עצמית. תבדקי איתו. אם יש לו בעיה כזו, מוטב שילך לטיפול, כדי ללמוד להתמודד עם זה.ומה שעוד מפליא אותי הוא שלא התייחסת לזה כלל, כך שעושה רושם שהיית די אגוצנטרית כשראית את מה שפוגע בך, ולא שמת לב לבעיה שאינה קשורה בך, אלא בו ובחברה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083