סיכוי לקשר חדש לאחר אובדן
דנה
האם יש סיכוי
⌄
ד"ר שלום רב,אני בת 26. לפני שנה נפרדתי מחבר אותו אהבתי מאוד מחוסר התאמה ועד היום התאבלתי עליו ולא יצאתי עם אחרים.לפני כמה חודשים הכרתי בחור מקסים ועד היום היינו ידידים בלבד (שיחות טלפון מדי פעם). באותה תקופה שהכרתי את אותו ידיד הוא היה שבור מחברתו שנפרדה ממנו.לאחרונה התחלתי לפתח רגשות אל אותו בחור לראשונה מאז החבר הקודם שלי.אני חושבת עליו המון ורוצה להיות בחברתו.הבעיה היא שהוא עדיין אוהב את חברתו הקודמת.האם יש סיכוי לקשר כזה להצליח? האם יש דרך להתקרב אליו ולגרום לו לשכוח את האקסית? האם כדאי להיכנס לקשר כזה מלכתחילה מאחר ואני כבר מרגישה אליו משהו עמוק... האם אפשר לעשות זאת וכיצד??תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
להביא אותו אל השוקת
⌄
דנה יקרה,
עקרונית יש סיכוי. אבל זה סוג השאלות שאין עליהן תשובות עקרוניות. יכול להיות שהוא איתך רק כי יש לו עם מי לשפוך את לבו, וכי הוא יודע שאת מבינה אותו, אבל אני לא יכול לדעת אם הוא גם נמשך אליך. בכל מקרה, הוא צריך לצאת מהאבל, וגם זה תהליך שלוקח זמן. מאחר שאת כבר מרגישה כלפיו משהו, אז בודאי ששווה לנסות. אבל כמו שאת מבינה, יכול להיות לזה מחיר. אלא שלכל קשר שאת נכנסת אליו את לא יודעת איך את יוצאת ממנו. אז כשמצאת מישהו שמוצא חן בעינייך, לכי על זה.השאלה כיצד היא מורכבת יותר. תצטרכי להפעיל עליו קסמים נשיים, שזה אומר יותר נגיעות, אולי כבדרך אגב, יותר בילוי ביחד (ואני מדבר עלבילויולא על זמן שיחות ביחד). לתת לו להרגיש את הקירבה אליך (תרתי משמע), אבל רצוי שתקחי אותו עד לשוקת, ושהוא יהיה זה שיריח את ריח המים מספיק מקרוב עד שיבין שהוא רוצה גם לשתות.