התנהגות בני משפחה: איך להבין ולפעול
בעיות בנישואים
ריבים חוזרים
⌄
אני ובעלי נשואים שנתייםויש לנו ילדה ובית משלנו .לי יש הורים ואחים מאד תומכים ועוזרים , מבחינה כלכלית , מבחינה ריגשית , מבחינה פיזית . המשפחה שלי מאד אוהבת את הילדה שלנו ומפנקת ללא גבולות.ואיתם אנחנו בקשר יותר מתמיד . מהסיבה שהם תמיד שם !ואילו הוא הגיע מבית מפורק בו האמא והאבא פרודים והאמא נתמכת בחלק מהדברים בנו כלכלית , ומבית שהקירבה בניהם היא לצורך אינטרס . (כלומר בקשר רק שהם צריכים משהו) . יש לו 6 אחים , 3 אחיות נשואות , המשפחה שלו לא עוזרת ולא מפנקת את הילדה בכלל .בכל פעם שהמשפחה שלו נעלמים מהאופק הוא כאילו מתנחם בי ומייחס יפה אליי ולמשפחה שלי ובכל פעם שהם חוזרים לתמונה הוא מלכלך על המשפחה שלי . ומתייחס אלי בחוסר כבוד כאילו יש לו על מה לישען והוא לא צריך אותי .אני כבר לא עומדת במנטליות הזו של החוסר הערכה והאהבה המתמדת למה שאין לך . דווקא כי אין לך אותו .אני לא מצליחה להתמודד עם היחס שלו חזרה למשפחה שלי אחרי כל הנתינה שלהם .מה שמפוצץ לנו תמיד את העניינים זה שכשמגיע הרגע שאני צריכה להחזיר למשפחה שלי ולהביא להם משהו שקשור בכסף הוא לא מוכן להוציא שקל .למרות שהם רק נותנים לנו עזרה וקונים לנו המון . אבל שמדובר בלהוציא כסף על המשפחה שלו שבכלל לא מסתכלים לכיוון שלנו הוא עושה זאת באהבה גדולה.איפשהו הבנתי שהמשפחה שלו לא בקשר איתו ומתקשרת ומתייחסת רק מידי פעם כי רק ככה הוא מעריך את הסביבה שלו . שלא שמים עליו .האם זה הגיוני ומה אני עושה ???
ד"ר אורן חסון
לראות דברים אחרת, לחשוב ולנהוג אחרת
⌄
פונה יקרה,
אם הוא עושה זאת, זה הגיוני. השאלה היא לפי איזה הגיון, ומה בדיוק את מחמיצה כדי להבין אותו. ויתכן שהקושי שלו הוא בדיוק המקום שבו הוא רוצה להרגיש מוערך. הנושא הזה קיים ביניכם כבר זמן רב, וכנראה הוא נושא רגיש בעיניו, והוא פגיע דרך הביקורת הגלויה או הסמויה על הענף המשפחתי שלו. כך שחלק גדול מכל העניין הזה כנראה שייך ליחסים ביניכם, יותר מאשר ליחסים שלו עם המשפחה שלו. אבל יתכן גם שאת צודקת, ודרך ההגנה עליהם, וההסתכלות החיובית עליהם, הוא מנסה להיות ראוי ביניהם. אולי. אבל עם זה יש לך פחות מה לעשות. יש לך יותר מה לעשות עם היחסים שביניכם. יקל עליך ועליו אם תורידי את הנושא מסדר היום ככל שתוכלי, אם לא תהיי ביקורתית כלפי המשפחה שלו וכלפי היחסים שלו איתם, ואם תקחי את היחסים שלכם עם משפחתך כדבר טבעי ומובן מאליו. אם לא תעשו מלחמות על הנושא, ואם תוותרי לו מדי פעם כשהוא מתעקש (או שתגידי לו בנחת: אבל אני מרגישה שאני צריכה לתת להם מתנה, כי אחרת ארגיש רע עם עצמי), יתכן שהוא ילמד לראות את הדברים אחרת, אולי ירגיש בעצמו שהוא לא היה בסדר, דווקא כי הוא היה זה שהתעקש ואת לא, ולאחר פעם או פעמיים, יגיב אחרת.