אסרטיביות: איך ללמוד ולהתחזק

תאריך פנייה: 10.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
אסרטביות
10.07.2011 • 10:53

אורן שלוםבעבר כבר כתבתי לך באותו נושא. ושוב אני שואלת , למה קשה לי להיות אסרטיבית. שמתי לב שבמיוחד קשה לי עם אנשים סמכותיים שלא מוותרים ושת לטנים. אני לא יודעת כיצד לפעול עם אנשים כאלה. איך אני צריכה להגיב לסוג אנשים כזה . יכול להיות שאניי פוחדת שהאסרטיביות שלי תוביל למריבות ואז אני מעדיפה לשתוק , או לטפל בבעיה כשזה מאוחר. חשבתי ללכת להעצמה נשית. האם זה יעזור לי ? הרבה אנשים אומרים לי כמה שאני בחורה טובה וכמה שאני מקסימה. ומקבלת מחמאות עלי דרך הבעל שלי . אך כל זה לא עוזר לי להשיג את מה שאני .תודה

ד"ר אורן חסון
ללמוד אסרטיביות
11.07.2011 • 00:04

דנה יקרה,
מנית את הסיבות הנכונות שבגללן קשה לנו להיות אסרטיביים. כנראה שאת לא רוצה להתעמת, ואולי כי את משיגה את שלך בדרכים אחרות, או אולי כי את לא מרגישה שיש בך עוצמות או יכולת מילולית, או מספיק רוע, שמאפשרים לך להתמודד עם אנשים שתלטנים. ואולי גם כי זה לא קיומי מספיק כדי להתגבר על העכבות הללו שלך.ואולי כי את לא יודעת לומר בשקט את מה שאת חושבת שאת יכולה להגיד רק בכוח רב. אולי כי את חושבת שלא יקשיבו לך. אלה הם דברים שאפשר ללמוד. תוכלי לחפש ספרות על העצמה, ועל אסרטיביות, או להיעזר ביעוץ פרטני, או בסדנאות, או בכל דרך שתשלב את אלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083