התאהבות: איך לבחור את הפרטנר המתאים

תאריך פנייה: 20.05.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תוהה
לבטים לגבי בת הזוג
20.05.2015 • 12:49

שלום
וברכה!אני בחור שומר נגיעה ויוצא עם מישהי למטרת חתונה כבר חודשיים וכשאני איתה טוב לי ואני יוצא מחויך אבלהיא לא בדיוק מודל היופי שדמיינתי היא שחומה עם עניים חומות, אגב כמוני, ואני חייתי בילדות בסביבה אחרת כמו גם הבנות שכן הגעתי איתם למשהו אם זה ראייה באינטרנט או נגיעה עד לרמות מסוימות שכן הגעתי פעמים מצומצמות בתקופה מצומצת בחיי,לא משגל, היו שונות. ואני מרגיש ומפחד שזה יחסר לי כי היא אינה בדיוק המודל. ואומנם יש לי משיכה אליה ושבוע שעבר נפגשנו פעמיים ולא פעם אחת כמו עד היום ואף נמשכתי יותר אבל הרגשתי שזה שונה ממה שהכרתי והשאלה היא אם הרגיש שלם עם זה ולא חסרת כי המשיכה המינית היא עד רמה מסויימתתאבל אולי זה ישתנה?כאמור כשאניבאיתה אני מרגיש שטוב לי איתה ושלם אופן כללי גם אם חסר מבחינה מינית משהו כרגע, במצב שלא נוגעים, אז אולי זה מספיק?בנוסף גם אני וגם היא לא ממש מאוהבים אחרי קרוב חודשיים ואני לא אחוז התרגשות לפני שאני בא להפגש איתה מצד שני אני כן עם מצב רוח חיובי. היתה לי פעם מישהי בלימודים שישבתי איתה 5 ימים בשבוע וההיתי מחכה לשבת איתה אחרישלוש שבועות כמו גם מאוד אהבתי את מודל היופי שלה ,שלא לגמרי היה כמו שדמיינתי אבל היה קרוב יותר,עינים ירוקות ועוד, ולכן גם שיניתי מקום ותפסתי ממנה מרחק. ואילו לפגישות של הנוכחית איני מחכה ככה...בנוסף פעם ההיתי בדירה שלה וראיתי את חברה שלה שאחרי שיחה קצרה כבשה אותי לא רק בגלל המראה, שהיה בסדר גמור ויותר קרוב למודל שלי בלונדינית אבל לא יותר מזה, אלא גם הדיבור שלהבקיצור אני תוהה אם המשיכה המינית הזו תתגבר ואם לא האם אני ארגיש טוב ושלם איתה או לא אחרת ההיתי רוצה לסיים את זה.בנוסף איך אני מתאהב יותר חזק או שמא זה פשוט לא אמור לקרות והאם זה בסדר או לא? מהבחינות האחרות לי טוב לי איתהתודה רבה התוהה

ד"ר אורן חסון
אהבה כרגש שנבנה עם הזמן
24.05.2015 • 14:31

תוהה יקר,
הרבה תלוי באופן ההתאהבות וההתקשרות שלך, והיכולת שלך להיות שלם עם דרכך. ככל שאתה נוטה יותר להתלבטות, וככל שתחפש איך להיראות טוב בעיני אחרים במקום להיות שלם עם רגשותיך ועם הביטחון שאתה יודע מה טוב לך, כך יהיה לך קשה יותר להיות עם מי שלא מתאימה ל"טייפ" שאתה מתאר לעצמך. ככל שאתה בנוי יותר לזרום עם החלטות שלך, ככל שיש לך יותר ביטחון, וככל שאתה יודע להיות שלם יותר עם אנשים שאתה אוהב, תרגיש טוב יותר איתה, וכך היא תהיה יותר יפה בעיניך. ממילא המראה משתנה עם החיים, ומה שנשאר לנו בנוסף לשאלה "איך אנחנו נראים עם..."? ולעניינים של המשיכה הביולוגית, הוא המשיכה הרגשית כלפי מי שחשוב לך, שאתה יודע לאהוב, ושהוא יפה בעיניך כי אתה אוהב אותו, ולא ההיפך. אהבה היא רגש שנבנה עם הזמן, ואתם רק חודשיים ביחד. אני מבין שהמערכת החברתית שלכם לא מאפשרת יותר מזה, אבל אם יש לך משיכה כלפיה, ואם אתה חושב שהיא אדם טוב, משתף פעולה, ושיש סיכוי טוב שהיא תאהב אותך, אז יש לנישואים שלכם סיכוי טוב. האם היה יותר טוב לו אתיה בדיוק אותו אדם אבל יותר לטעמך מבחינה חיצונית? - יתכן מאד. אבל האם מישהי שנראית יותר לטעמך גם תהיה מישהי נוחה כמוה ונעימה כמוה ומתאימה לך כמוה לחיים משותפים של התמודדות עם קשיים, ושהמשיכה ההדדית, שלך ושלה, היא חלק מהם? - אני לא יודע. חשוב היטב מה מתאים לך.ואם לא, נסה להתחתן עם החברה הבלונדינית שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083