התנהגות בני זוג: מה יכולה להיות הסיבה?

תאריך פנייה: 08.06.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
לב שבור
08.06.2013 • 15:34

שבורה
לפני כמעט 8 חודשים הכרתי מישהו... מישהו מדהים
לא יצאנו הרבה, רק חודש וחצי, אבל מההתחלה היה לנו נעים ביחד
באנו מעולמות טיפה שונים-ערים שונות...אני בת 23 והוא 31 אבל זה לא הכי הורגש, באמת שהסתדרנו בקלות.
הפרידה פשוט קרתה לא היה ברור מה ממש הסיבה... בעיקר מהצד שלו.
היה לי לא קל והיו גם חודשיים-3 של נתק מוחלט.
לאחר זמן זה חזרנו לדבר טיפה. ואף נפגשנו ונשארתי לישון אצלו (קרו דברים אבל לא לגמרי...)
זה היה לי מוזר וגם שאלתי אותו על הפרידה. הוא אמר שהוא נמצא במקום בחיים שהוא לא מסוגל להשקיע בזוגיות.
מאז נפגשנו עוד איזה 2-3 ובמקרים האלו קרו דברים שלא קרו בעבר-שכבנו... (בפעם הראשונה בחיי) אפילו שבכלל אנחנו לא ביחד.
אני יודעת שזה שאני שומרת איתו על קשר זה נוראי וגם הוא הרבה פעמים שובר לי הלב, הוא נפגש כשנוח לו ואיכשהוא תמיד יוצא שאני מגיעה אליו וגם זה כמובן כי אני מודיעה לו שאני "שם במקרה" וכן- יש רגעים שהוא אומר לי-אוי אני בדיוק יוצא היום וחוזר מאוחר... ולמרות הכל אני עדיין רוצה אותו ועדיין מחכה ומנסה. חשבתי למחוק אותו מהפייסבוק-צעד ילדותי אבל אולי זה יעזור-והבנתי שאני לא באמת מסוגלת.
אני מנסה לצאת ולהכיר עם טנשים אבל גם כשאני יוצאת לא מספיק כיף בשביל להתחיל משהו חדש.
ממש קדה לי ואין לי מושג מה לעשות. איך שוכחים בן אדם שכ"כ רוצים?
הלב שלי באמת באמת שבור... לא רק בקטע המטאפורי.

ד"ר אורן חסון
פחות מתאים לך מכפי שהיית רוצה שיהיה
09.06.2013 • 23:49

מיכל יקרה,
הסיבה הנפוצה שמתאימה למה שאת מתארת היא, עד כמה שזה עצוב, שאת לא מדהימה בשבילו כמו שהוא מדהים בשבילך. האם זה באמת כך? אולי. יכולות להיות גם סיבות אחרות, כמו האישיוּת שלו וחוסר היכולת שלו להכיל זוגיות טובה או מחוייבות שהוא מניח שאת מצפה לה, חוסר יכולת להתמודד עם ציפיות או לחצים מלחצים שונים שבאים עם קשר, בעיות אישיות שאינן קשורות בך שהוא לא מצליח להתמודד איתן במקביל לזוגיות ועוד כהנה וכהנה אפשרויות. וכל אחת מתוך מהאפשרויות הללו, לו היית יודעת בוודאות מהי, אולי היתה הופכת אותו להרבה פחות מדהים ממה שאת היום חושבת שהוא. קחי בחשבון שאת באמת לא יודעת מהי הסיבה הממשית להתנהגותו, שזה לבד כבר הופך אותו אם לא לפחות מדהים, אז לפחות לפחות מתאיםלך.זה עצוב, כאשר הציפיות שלך ממנו היו כל כך גבוהות. אבל, במקביל, אל תשכחי שאת לא יודעת הכל, ולכן שהציפיות שלך ממנו כנראה גבוהות בהרבה ממה שהוא יכול להציע לך באמת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083