התנהגות בני זוג: מה לעשות?

תאריך פנייה: 19.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירן
זוגיות במשבר
19.05.2011 • 19:50

ואני וחבר שלי יחד 4 שנים. אנו מאוד צעירים (בשנות ה20) ואיננו גרים יחד כיוון שהוא איש קבע וחוזר רק בסופי שבוע לבית. אנו גרים מאוד רחוק אחד מהשני מרחק של שעה וחצי נסיעה.בזמן האחרון היחס שלו אלי ממש מגעיל. הוא אף פעם לא אומר לי שהוא אוהב אותי אף פעם לא אומר שהוא מתגעגע, מדבר המון על בנות אחרות וכמה שבא לו לעשות שלישיה, ואפילו לא מציע לי לבוא אליו בסופי שבוע שהוא יוצא הביתה כאילו מבחינתו שלא נפגש חודש שלם.אני ממש לא מבינה ממה זה נובע.. הוא גם מאוד מעליב אותי כשאנחנו ביחד בתקופה האחרונה, אומר לי שאני טיפשה ושהתכערתי וכשאני מעירה לו הוא אומר שזה בצחוק.כשאני שואלת אותו אם הוא רוצה שניפרד הוא אומר שלא ושהוא אוהב אותי.כשאני מבקשת ממנו שיהיה יותר רומנטי הוא צוחק.אני לא יודעת מה לעשות, האם להתעלם ממנו? להראות לו שלא אכפת לי יותר? בקושי להתקשר ולא ללכת אליו תקופה?אני ממש אוהבת אותו והוא לא שם לב שהוא ממש פוגע ביף לא התראנו כבר שבועיים והוא לא הציע לי השבוע לבוא אליו.אציין שרק עכשיו הוא נכנס לתפקיד חדש בצבא כקצין.

ד"ר אורן חסון
לגשר על הפער, אם רוצים
20.05.2011 • 00:56

שירן יקרה,
הדברים שכתבת אינם סימנים טובים, ואני יוצא מתוך הנחה שמכתבך אינו נובע מתוך כעס רגעי, אלא באמת בראייה מפוכחת של תהליך מתמשך. אם זה לא היה קודם, אז משהו השתנה אצלו. הוא מנסה אותך ובוחן את גבולות הסבלנות שלך, ואולי אפילו את גבולות הסבל שלך, ואפילו עד כמה הוא יכול לא רק להשפיל אותך, אלא אולי אפילו לנצל אותך. אתם זמן רב ביחד, ובהחלט יכול להיות שגם אם הוא משתעשע במחשבה על נשים אחרות, הוא עדיין מתקשה לומר לעצמו בגלוי שהוא רוצה להיפרד, ולו רק בגלל ההרגל. וכאמור – כל זה אם האמירות שלו הן עקביות, ולא רק דברים שוליים בתוך מערכת של זוגיות טובה. המרחק שביניכם, ומרווחי הזמן, רק מפריע לגשר על הפער, לו היה רצון לכך.את צריכה לבדוק את זה איתו. אל תשאלי אותו אם הוא רוצה להיפרד, כי אולי הוא לא רוצה ליזום, ואולי את לא רוצה לתת לו את המפתח. אבל נסי ליזום יותר עשייה משותפת, או סופי שבוע ביחד, ובדקי את הגבולות שלו. נסי לשאול אותו על רגשות. וכאשר הוא מגזים באופן משמעותי, מותר לך לומר לו: פגעת בי באמירה או בבקשה הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083