ייעוץ זוגי: סבלנות וזמן

תאריך פנייה: 20.07.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שירה
כבוד
20.07.2012 • 17:01

שלום רב,
אני בת 27 נשואה 8 שנים + 3 ילדים. בעלי בן 30.
הכרנו בגיל מאד צעיר (הייתי בת 19) והתחתנו תוך 1/2 שנה..
עד שהתחתנו הכל היה טוב ויפה מאז שהתחתנו התחילו המון ויכוחים ומריבות. היו לנו 6 שנים ביטוחית. לא הסתדרנו בהרבה דברים. חשבנו מס׳ פעמים להתגרש ולשנינו לא היה את האומץ.
לאחר 6 שנים החלטתי שאני חייבת שינוי. זה או להתגרש או לנסות לחיות נורמלי באהבה
עזבתי את העבודה והתחלתי לעבוד על שינוי. וויתרתי המון, ישבתי עם בעלי על כל הבעיות שהיו לו כלפי ושיניתי את עצמי מא׳ ועד ת׳. בעלי לעומת זה לא האמין בשינוי אבל זרם עם זה והיה בנינו המון אהבה. שנה שלמה לקלקל לנו להבין שאנחנו מאוהבים. והבאנו ילד נוסף לעולם (ילד שלישי).
יש לציין כי בכל השנתיים האחרונות מאז שעשיתי את השינוי הרוב בא ממני ובעלי כיבד אותי אבל לא ניסה לשנות את עצמו ואני שתקתי המון כי אהבתי אותו וגם כי לא רציתי לריב איתו. כיבדתי אותו והוא זרם נתן, העניק אבל עשה מה שבא לו ולי לא הפריע כי אהבתי אותו.
בשנה האחרונה היה לנו נקודת שבירה שבחודש האחרון הגיע לידי פיצוץ (רשמתי כך בפורום תחת הכותרת המשפחה של בעלי- לפני כשבועיים) ואני הייתי צעד אחד לפני ללכת לרבנות. רשמת לי ללכת לייעוץ זוגי. בלכתנו. היינו עד כה ב2 פגישות. בעלי נהנה מאד מהייעוץ זוגי ומחכה כבר לפגישה הבאה. לטענתו, הוא מאמין בשינוי.
אני לעומת זאת הרבה יותר טעונה. מרגישה שאני חוזרת ל6 שנים הראשונות. מרגישה שתמיד אני זאת שצריכה לוותר ולהבין. בעלי בחיים לא הוריד מהכבוד שלו!!!! לא בסקס ולא בויתור והבנה.
בחודש האחרון אנחנו חיים בבית כאח ואחות. בלי סקס, בלי אהבה ובכל היום ויכוחים ומריבות והכל התחיל מהנושא של המשפחה של בעלי.
הוא מבין עד כמה זה קשה לי והוא החליט לא לדבר עם שלושת האחים אבל הוא מנסה להתנקם בי בדברים אחרים (חלק מהכבוד שאני מדברת עליו). הוא לא שלם בהחלטות ובהסכמים שלנו. הוא עושה את זה בשביל לרצות אותי אבל הוא מתנקם בי בדברים אחרים ולא מתייחס אלי...
קשה לי מאד לחיות בצורה הזאת.
אני מחפש גבר שיחזר אחרי. שיבין אותי. שנגיע ביחד להסכמים משותפים הבנה ובכבוד ולא שיהיה לו כבוד ובוא יתייחס אלי בצורה ממש מזלזלת.
יש לציין שאתמול הייתה הפגישה השניה שלנו של הייעוץ ולפני הפגישה טיילנו קצת ויצא לנו לדבר. ואז הוא שאל אותי: היה לנו שנתיים יפות ביחד. עשית שינוי. למה הרסת את כל האהבה? למה הרסת את השנתיים המדהימות האלו. חשבתי שאני נותן לך אהבה ואת תשתקי. לא תיכנסי איתי בקטנות על המשפחה שלי...
השיחה הזאת גרמה לי עוד יותר לכעוס עליו. אתה אומר שאני שיניתי. לא הגיע תורך?
ואם תתן לי אהבה. אז מותר לך לעשות מה שבא לך?! אסור לך להבין אותי?! אין לי זכות דיבור?! אמרתי לו כל מה שאני חושבת והוא שתק ולא התייחס לדברים שלי. בייעוץ סיפרתי את זה אבל שוב--- אני לא רואה התקדמות.
שאלתי- האם נראה לך שגם במקרה הזה ייעוץ יעזור? כרגע אני לא רואה שינוי באופק...
אני רק בת 27. לא מגיע לי חיים אחרים? בעל/ חבר שיאהב אותי באמת. יחזר אחרי. ללא כבוד וללא גבולות.
לא רוצה להמשיך ככה עם החיים. קשה לי...
אודה לתשובה.

שירה
כבוד
20.07.2012 • 17:14

יש כמה מילים שהשתנו כי רשמתי את ההודעה מהאייפון והאייפון מתקן מילים. מצטערת.
דרך אגב- ההודעה שלי בנושא המשפחה של בעלי היא מתאריך 10/7/12.
אני לא יכולה לרשום לינק כי אני מהאייפון ואני יהיה ליד המחשב רק בשבת.
בתקוה להבנה.

ד"ר אורן חסון
שתי פגישות ייעוץ
22.07.2012 • 16:03

שירה יקרה,
התחלתם ביעוץ זוגי, וזה טוב. אבל איבדת סבלנות לאחר שבועיים, ואולי דווקא משום שהוא מרגיש טוב עם זה. אני לא יודע מה הדינמיקה בתהליך היעוץ, ויכול להיות שהיועץ או היועצת שלכם ראו דווקא בך ככוח הדומיננטי ביניכם, והבטוח ביניכם, ובגלל זה רצו לתת לו, כחוליה ה"חלשה" בזוגיות, יותר ביטחון בהתחלה, כדי להתחיל את התהליך ברוח טובה וחיובית. את חייבת להיות סבלנית ולתת לזה זמן. זה תהליך שבו עולים דברים, וגם עולים כל העניינים הקשים הקודמים שלך. בין היתר, יעלו בהמשך גם השינויים שעשית, וגם הצורך שלו בשינוי. תני לזה זמן. אתם רק לאחר שתי פגישות!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083