התנהגות בני זוג: מה יכול לעמוד מאחוריה?
תמר
התנהגות שונה ואדישה
⌄
שלום
!אני ובן זוגי יחד כבר 3 שנים שנינו בני 30 וחושבים למסד את הקשר ב'ה.עד לא מזמן בכל פעם שהיינו רבים על משהו מסוים, אז בן זוגי היה בא ומתנצל על טעותו ומנסה להשלים איתי.היום המצב נהיה קצת אחרת. הוא לא ישר קופץ ומנסה להחזיר את המצב לקדמותו, הוא נהיה אדיש יותר, לא נלחץ על כל פרצוף שאני עושה לו. רק אחרי זמן מסוים אז הוא מנסה לרכך אותי אבל גם לא כמו פעם.אני מרגישה שהוא משתלט קצת על תוכניות בטלויזיה שאני צופה או מוזייקה שאני שומעת, " תעבירי ערוץ לא אוהב את זה" או " תכבי את המוזיקה על הבוקר עושה לי כאב ראש".אני מרגישה משהו שונה בקשר ואני רוצה שהמצב יהיה יותר טוב .אני מרגישה קנאית יותר מדי מהרגיל, רגישה יותר מהרגיל, בוכה על כל דבר .דברים שלא היו ככה בעבר.אנא עזור לי לחזור לעצמי ולשקם את מערכת היחסים היקרה לי מאודתודה רבה.
ד"ר אורן חסון
ללמוד לדבר על זה כראוי...
⌄
תמר יקרה,
נסי לבחון את שתי האפשרויות הבאות: האחת, שהוא מרגיש שאת יותר מדי מלחיצה אותו, וקצת נמאס לו, אז הוא בוחר להתעלם במקום להלחץ "על כל פרצוף שאת עושה לו". השניה, שהוא מרגיש שאת מובנת מאליה עכשיו, כלומר, שהוא יכול להיות בטוח בנוכחותך, ולכן הוא מרגיש פחות צורך "לחזר", כך שהצרכים האגואיסטיים שלו הופכים להיות יותר דומיננטיים.ייתכן, כמובן, שילוב של שתי האפשרויות הללו. מה שאומר, תמר, שאם את רוצה להישמע בקשר, את צריכה כנראה להשמיע קולך באופן צלול יותר (כלומר, לומר מה את רוצה ולמה), או לפתוח את העניין ולומר באופן ברור שהוא מתחשב בך פחות. עם זאת, ככל שתעשי זאת על דברים שמפריעים לך באופן ישיר, ופחות על דברים שמפריעים לך כי הם מצביעים על חוסר תשומת לב או רצון טוב שלו, כך זה יעבוד טוב יותר.אני מבין גם את הרצון לוודא שהוא באמת דואג לך, אבל אם זו הבעיה, צריך ללמוד לפתוח דיאלוג פתוח ביניכם, כך שתוכלי לראות שהוא אוהב אותך ודואג לך, גם מבלי שתהיי חרדתית בנושא הזה, ונפגעת מדברים שהם לכאורה שוליים, לפחות בעיניו. הוא צריך להבין, את צריכה להבין, ואתם צריכים ללמוד לדבר על זה כראוי.
תמר
ללמוד לדבר על זה כראוי...
⌄
שלום
ד'"ר אורן חסון!מתגובתך הבנתי שבעצם כל ההתנהגות של בן זוגי אם זה להתעלם ופחות להילחץ, להיות בטוח בנוכחות שלי , נובע מדבר אחד עיקרי והוא שהוא לוקח אותי כמובנת מאליה. ויש סיכויים טובים שזה נכון.הייתי שמחה לשמוע דרכים מעשיות כדי לגרום לו שהוא ילחץ ויתחיל טיפה לחשוש, כלומר לשנות תפקידים.אודה לך מאוד.
ד"ר אורן חסון
קושי לדבר?
⌄
תמר יקרה,
יש דרכים שונות ואסכולות שונות לעשות זאת. האחת מהן היא להיות יותר ביצ'ית, למשל, כלומר, להראות פחות תשומת לב, להיעלם מדי פעם, ועוד ועוד. אבל יש סיכון בכל אלה. דרך מעשית אחרת, ורצויה יותר, הוא הנגטיב של הביצ'יות: לתת חיזוקים חיוביים במקומות שבהם הוא מתחשב בך ושם לב אליך. אפשר לעשות זאת באופן עדין וטריוויאלי, וזה משפיע, כמו לומר תודה במקום כשהוא עושה עבורך משהו, או לחייך אליו, או לגעת בו, או לחבק, או לנשק על הלחי, ותתפלאי עד כמה חזק יכול להיות האפקט של תגובה כזו כשהיא נעשית במקום הנכון.ושמתי לב... שהתעלמת מכך שכתבתי על "לדבר" ועברת ל"לעשות". האם זה אומר שיש לך קושי בשיחה איתו? נקודה למחשבה...