התנהגות בן זוג רחוק
בת 20
חייבת עזרה!
⌄
שלום,
אני בת 20 יש לי חבר בגילי אנחנו חברים כבר שנתיים וחצי ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני.הבעיה שבזמן האחרון יש לנו הרבה שיחות על סקס, דבר שקצת מפריע לי כי הוא כל הזמן מתלונן על זה שאנחנו לא שוכבים מספיק (לדעתו!) (אנחנו שוכבים 3 פעמים בסופ"ש לפעמים 4). הוא חייל והוא מגיע פעם בשבועיים לסופ"ש, 3 ימים והוא מצפה שנפצה על כל השבועיים שסגר..אנחנו מדברים הרבה בטלפון בזמן שהוא בבסיס וכמעט כל שיחה שלנו כוללת את נושא הסקס, הוא טוען שאני לא יוזמת מספיק, שאנחנו כמעט ולא שוכבים, שזה תמיד ניראה כאילו רק הוא רוצה את זה.אני נמשכת אליו ואני אוהבת אותו מאוד אבל לפעמים אני מרגישה שלא בא לי, שאנחנו נכנסים למיטה אפילו סתם כדי לראות טלוויזיה הוא ישר מנסה, ויוצא שאני דוחה אותו די הרבה. אני לא יודעת מה לעשות, השיחות האלה תמיד גורמות למריבה, אני לא חושבת שצריך לדבר על זה כל כך הרבה, זה משהו שצריך לעשות, אבל הוא לא מבין את זה ותמיד חוזר על אותם הדברים..איך אני יכולה לגרום לזה להיפסק? שפשוט נעשה ולא נדבר על זה, שהוא לא יתעצבן אם אני לא רוצה, שהוא יבין אותי. אתה חושב שאנחנו לא עושים מספיק? מה אני צריכה לעשות?
ד"ר אורן חסון
חבר
⌄
בת 20 יקרה,
אני חושב שכאשר הוא רחוק, הוא עסוק יותר בעניין המיני ובחסכים שלו, ולא בקשר האישי, האינטימי, הרגשי. ואלו דברים שאת צריכה. והשאלה היא אם הוא כזה כי הוא גבר (ועוד גבר צעיר עם הורמונים פעילים מאד), ומתנהג לפי הסטריאוטיפ (ולא כל הגברים מתנהגים לפי הסטריאוטיפ), או שהוא מתרחק ממך רגשית, ולכן הוא מעוניין בך יותר לסיפוק צרכיו, יותר מאשר להתחבר אליך רגשית.תצטרכי לנסות ולהעביר אותו לפסים של רגש, רגשות, ובעיקר חברות. אבל זה באמת קשה כאשר המחשבה הראשונית שלו, לאחר הפרידה הארוכה, היא על סקס. אולי תנסי לבחון זאת על ידי שיתוף פעולה איתו בתחילת המפגש ביניכם, ולנסות לראות אם אחר-כך הוא אחרת, ומוכן להיות גם חבר שלך, ולא לראות בך רק כלי לצרכיו.