התנהגות בזוגיות: מה עומד מאחוריה
ליאור
בעיה חוזרת ביחסים
⌄
היי אורןשמי ליאור בן 27 והייתי רוצה יעוץ ממך לגבי בעיה שאני נמצא בה.עד לפני כ 4 חודשים היתה לי חברה כ- 4 וחצי שנים ,נפרדנו בגלל סיבות שקשורות לשנינו(אבל בעיקר מצידי) ולקחתי את זה די קשה , אבל חודשיים אחרי שנפרדנו הכרתי מישהי שגרמה לי לשכוח לגמרי את החברה הקודמת .את הבחורה האחרונה שהכרתי יצאנו עד אתמול (כ-חודשיים) ונפרדנו בגלל דבר שעשיתי (אני אספר בהמשך) למרות שנראה לי שהתגובה שלה מוגזמת.אני די נוטה ל"שחק משחקים " של כבוד למשל- לא לענות לטלפון יום יומיים סתם וכל מיני שטויות כאלו ואין לי מושג מה גורם לי לעשות את זה.לגביי הבחורה האחרונה ,מה שקרה הוא שרבנו ערב אחד (באשמתי) ויום לאחר מכן הייתי אמור לבוא לאכול אצלה בבית לא התקשרתי כל היום וגם היא לא . בשעה 8 (כשהם כבר אוכלים בבית) התקשרתי ושאלתי אותה איפה היא , היא אמרה בבית של ההורים ואני שחקתי אותה המום ונתקתי לה בפנים (וזה לא בפעם ראשונה שניתקתי לה בפנים)מאותו רגע היא אמרה שהיא לא רוצה יותר קשר, ולא משנה מה אני אומר לה- עד כמה שאני מצטער על התגובות שלי. מה שאני רוצה לברר לגביי הוא: למה אני מרגיש צורך לשחק משחקי כבוד? ולמה כאשר קורה משהו כמו עזיבה של הבחורה אני לוקח את זה בצורה כל כך דרמטית ולא רואה פתאום שום טעם לכלום? למה תמיד אני מבין דברים רק אחרי שהם מתפוצצים לי בפרצוף??
ד"ר אורן חסון
צרכים שלך, וחוסר רגישות לצד השני
⌄
ליאור יקר,
בעבר, ואולי לפעמים גם היום, נוטים פסיכולוגים לומר שקיים בך יצר הרס עצמי. אני לא מקבל קביעה כזו כי לא הגיוני שיצר הרס עצמי יוכל לשרוד זמן רב במהלך האבולוציה. ולכן, נשאלת השאלה מה אתה כן מרוויח, או מדמה שאתה מרוויח, בהתנהגות הזו שלך. אני יכול לחשוב, באופן מיידי, על שתי אפשרויות. האחת, חוסר בטחון שלך ברצון שלה להיות אתך, ולכן אתה בודקת את הגבולות. עכשיו אתה יודע אותם, כי לא השכלת לעצור בזמן. האפשרות השניה, היא הצורך שלך לשלוט בה, על-ידי חוסר התחשבות ברגשות שלה, והצורך שלך לראות אותה רודפת אחריך. במשחקי הכבוד הללו היא רואה עצמה כנראה מושפלת, ובצדק, והחליטה שהיא לא רוצה לקחת בהם חלק. ואני מצדיק אותה: אין שום סיבה שהיא תרגיש מושפלת בזוגיות, אם מה שהיא מחפשת בה זה בטחון ויציבות. לא נתת לה לא את זה, ולא את זה, אז היא עזבה אותך.יכול להיות גם שההתנהגות שלך נגרמה כתוצאה של שני הצרכים האלה שלך גם יחד. והסיבה שאתה מבין את הדברים מאוחר מדי, היא כנראה משום שאתה עסוק מדי ברגשות שלך, ולא מתפנה להבין את הרגשות והתסכול של הצד השני. וכך אתה מגיע למצב שבו הצד השני כבר החליט החלטות, מבלי שראית את הסימנים המקדימים. אני מניח שאתה מבין מזה גם מה המסקנות שאתה צריך להסיק מזה.