לחץ בזוגיות: איך להרפות ולקבל את האינטואיציה
לי
בעיה של לחץ
⌄
שלום רב.
יש לי חבר כבר 7 חודשים ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ויש לנו הרבה במשותף.לאחרונה אחותי (שיש לה השפעה רבה עליי כי היא מלאת חוכמת חיים ובד"כ העצות שלה טובות) הציעה לי למה שלא נעשה ארוחה עם ההורים שלו. הוא מאוד נלחץ מזה ואמר שמבחינתו זה שלב אחד לפני החתונה. רבנו על זה הרבה אבל בסוף עזבתי כי ראיתי שזה מרחיק אותו. חברה אחרת ייעצה לי לתת לזה לזרום כי כשלוחצים זה מרחיק ומלחיץ את הבן אדם. לאחרונה כשהרפתי הוא זה שמחזר אחרי ומשקיע בי וברור לי שהוא רציני. השאלה היא האם זה לא מוקדם מידי להתקדם את השלב הזה? בסך הכל אנחנו לא נתחתן כל כך מהר כי שנינו עוד סטודנטים ורק יוצאים 7 חודשים. איך אפשר לדעת מתי הוא כן ירצה אם בכלל? מה לעשות בנידון? זה קצת הוריד לי את הבטחון ביחסים..תודה מראש
ד"ר אורן חסון
לחץ, שחרור, ואינטואיציה
⌄
לי יקרה,
אם את מבינה בעצמך שזה מוקדם מדי, ושלא תתחתנו כל כך מהר, אז את צריכה גם להבין שאין לך סיבה אמיתית ללחוץ אותו. יצא שהלחץ שלך הלחיץ אותו והרחיק אתכם. עכשיו, התוצאה היא שאת לחוצה, והבטחון שלך ירד. תלחצי אותו פחות, וכמו שאת כבר רואה הוא מחזר אחרייך ומשקיע בך וברור לך שהוא רציני. אז תני לאינטואיציה שלך לעבוד, ולקבל את הנתונים שהיא מקבלת, ולהבין לפי זה אם הוא אוהב אותך. וזכרי שלעיתים קרובות לחץ לדבר אחד, משפיע בדיוק בכיוון ההפוך.