מיומנות או צורך להרשים?
אחת
האם זה להרשים או עודף ביטחון?
⌄
אני סקרנית לשמוע תגובתך. נתקלתי לא פעם בסבתא כבן 50 באירוע, עומדת ליד הבר. ביד ימין טועמת מהבר וביד השנייה אוחזת בנכד שלה כבן חודשיים ובאותו יד ובאותו זמן גם מאכילה אותו. והיא עושה זאת מבלי להביט בו ושקועה באכילה. אנשים נועצים בה מבטים בפליאה. אני בקושי מצליחה להאכיל את ביתי בישיבה ומפעילה את שני הידיים. האם היא עושה זאת כדי להרשים אחרים האם זה מראה על עודף ביטחון עצמי למרות שהיא לא מקרינה בחיציניותה שהיא סובלת מעודף ביטחון? דבר כזה פשוט לא ראיתי ועוד הרבה לא ראו. מה דעתך על הנ"ל? . תודה.
אחת לאלמונית
האם זה להרשים או עודף ביטחון?
⌄
נכון, אני מסכימה שזה לא קשור לזוגיות. אך מאחר וד"ר חסון הוא מבין גדול בפסיכולוגיה ומבין גדול בהתנהגויות של בני אדם, כי התנהגותה תמוהה בעיני ובעיני אחרים, אז מסקרנות רציתי לשתף אותו ולשמוע דעתו, כי עובדה שלא רק אני התפלאתי , גם אחרים , וגם אם שאלתי לא כל כך במקום ולא נראית לכם, לא חייבים לפגוע בפונה לפורום . לא כולנו הכי חכמים בעולם, אך יש דברים מוזרים ותמוהים, ורציתי לשתף מהלב ולשמוע דיעה. - אחת.
ד"ר אורן חסון
מיומנות
⌄
אחת יקרה,
האם יכול להיות שזו פשוט מיומנות?אותי מעניינת דווקא העובדה שאת לוקחת את זה למקום של בטחון וצורך להרשים אחרים. כי היא אומרת שהדברים האלה חשובים לך, ושאת שמה עליהם דגש רב, אולי משום שחסר לך בטחון עצמי ושאת חוששת ממה שאחרים חושבים עלייך, ואולי משום שזה היה כך בעבר, ומשום שעבדת על עצמך כדי שזה לא יקרה היום, אלא שאת עדיין בוחנת אנשים לפי הקרטוריון הזה.