התנהגות אלימה בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 07.09.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
שלום שוב לד"ר אורן חסון
07.09.2015 • 02:07

קראתי כל מה שכתבת לי, קראתי את המאמר ואין ספק שלמדתי והשכלתי. קראתי גם את הנימוקים ללמה בעצם אתה לא מייעץ לקהל הצעיר יותר.
אני לגמרי מגלה הבנה ואפילו חושבת שאתה צודק.
אבל לפי מה שהבנתי מההסבר בעצם אתה לא חושב שמערכות יחסים בגיל הזה הם רציניות, בוגרות ומשמעותיות. אני קצת נוטה לחלוק עליך בכך, אך אם חושבים על כך לעומק אולי אני מגיבה כך כי בעצם אני נמצאת בגיל הזה וקשה לי להסכים איתך מפאת פער הנסיון חיים שלי מולך והידע בנושא.
ענית לי כל כך יפה ועזרת לי מאוד, היה לי חשוב לשמוע דעה של מומחה. אני באמת מבקשת ממך אם אפשר לייעץ לי בפעם האחרונה לגבי עוד נושא ממש פעוט. רני יודעת שזה לא קהל הגילאים שאתה מתעסק בו ורם תבחר לא לענות לי הפעם אבין.
בן זוגי אדם סגור,מדחיק, לא נוטה לשתף ולפרוק את שעל ליבו. חצי מהזמן משדר שהכל מושלם אצלו . וחשוב לו מאוד שכולם ידעו שאין לו צרות והכל תמיד טוב. אך כמו כל בן אדם ישנן בעיות שהוא סוחב איתו בלבד. המון פעמים הוא נכנס למצבי לחץ ועצבים ומתחרפן מכך. כמשהו לא הולך לו כמתוכנן, הוא מאבד את הצפון, וזה מוביל גם לסטירה פתאומית על היד אם אני לא מקשיבה לו, או מכות קטנות כשאנחנו רבים והוא רוצה שאפנה אליו את תשומת לבי ומתחרפן כשאני מבקשת שיניח לי. מה שמטריד אותי זה שהתנהגות באופי כזה בכלל לא מתאימה לו, התאהבתי בו כי הוא גבר מכבד, הוא מעריץ אותי, מתייחס אליי כאילו הייתי מלכה, הוא אוהב אותי הכי בעולם ואני יקרה לו מכל ואני בטוחה בזה. אך למרות כל זה ועם כל זה, איך יכול להיות שברגעים של ריב או אפילו כשהכל בסדר אך הוא רב עם ההורים או הסביבה ונכנס ללחץ, איך ייתכן שהוא מסוגל להרים עליי יד? איך אם הוא כל כך אוהב אותי? מה לעשות עם זה?אנחנו שנתיים יחד בשנה הראשונה זה קרה בתדירות גבוהה ותמיד שנייה אחרי שזה קרה הוא התחיל לבכות והתנצל וסלחתי לו אך זה קרה שוב ושוב, עד שהגיע פיצוץ ולא יכלתי לסבול את זה יותר ונפרדנו לתקופה קצרה, אך אחר כך הוא התחנן לחזור ומפאת האהבה הגדולה שלי אליו חזרנו. מאז כבר תקופה ארוכה מאוד שזה לא קרה מעולם יותר. אך לפני שבוע זה חזר. אותו הרגע שהוא עשה את זה הרגשתי שהדבר היחיד שאני רוצה וצריכה לעשות זה לקום וללכת . אך לא הייתי מסוגלת
מה זה אומר עליי? שאני תלותית? מסנוורת מאהבה? קורבן? ומה כל זה אומר עליו? זה משהו כרוני שלא ישתנה לעולם? איך אדע בוודאות שהוא לא יעשה את זה יותר למרות שהבטיח לי? ומה אני צריכה לעשות בנידון? אני אוהבת אותו וזה לא מתאים לאופי שלו... לא יודעת מה לעשות, אם תוכל לייעץ לי, בפעם הבאמת אחרונה זה יעזור לי מאוד. מעריכה את זה.

ד"ר אורן חסון
מכות
08.09.2015 • 20:14

מבולבלת יקרה,
אני לא לגמרי בטוח שמה שאת מתארת נכנס למסגרת של התנהגות אלימה. בעיקרון, מחקרים מצביעים על כך שאלימות גברית יכולה לנבוע משני עניינים שונים. האחד, הוא התנהגות פטריארכלית ועם רקע פסיכופתי, עם הצורך בשליטה. זה סיפור מורכב ומסובך, עם צורך בטיפול מתמשך בגבר, ואם זה המצב, צאי משם כל עוד את יכולה.הסיפור האחר הוא מקרים שבהם הפרובוקציה מגיעה פעמים רבות דווקא מצד האשה, והגבר מגיב. במקרים כאלה, הלגיטימציה לאלימות מתחילה דווקא ממנה, וכשהיא מקבלת את ההתנהגות שלה אבל לא את שלו. גם מקרים כאלה מסתיימים בדרך כלל באשה מוכה ובתלונות נגד הגבר, כי הגבר חזק יותר בדרך כלל, גם כאשר היא מאד אגרסיבית.אני לא בטוח בכלל שאתם שייכים לאיזה שהוא מהמקרים הללו. אולי זה רק צורך ילדותי של תסכול ותשומת לב. "סטירה פתאומית על היד" או "מכות קטנות כשאתם רבים" (האם גם את עושה זאת - אם התשובה חיובית, את חייבת לחדול מזה מיידית, כי זה ייצא משליטה), יכולים להיות מכות קלות או קשות. אני לא יודע מה בדיוק קרה שם. יתכן שזה נקרא "להרים יד" ויתכן שלא. קראי שוב את מה שכתבתי, והחליטי אם הקשר הזה מתאים לך או לא, בהתאם, או אם את צריכה לשנות משהו בהתנהגות שלך, אם את מרשה לעצמך להכות אותו, בין אם כהתחלה, ובין אם כתגובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083