התנהגות אלימה בזוגיות - מה לעשות?

תאריך פנייה: 15.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
MIRIT
אוהבת אבל פוחדת
15.03.2006 • 14:19

אני אוהבת את בעלי מאוד. אנחנו נשואים שנתיים וחצי.בדרך כלל הכל טוב והחיים שלנו רגועים והעימים, אבל שאנחנו רבים ולא משנה על מה הריב בעלי מתחיל לדבר לא יפה. זה מתחיל בקללות עליי (זונה, בת זונה, שרמוטה, מכוערת וכדומה) וממשיך לקללות על ההורים והאחים שלי (תמותו את וכל משפחתך, תעופי מהבית, אני אזרוק אותך ואת תמצאי את עצמך חיה ברחוב וכדומה).אחרי שאנחנו נרגעים הוא מתחנחן וחוזר בו ממה שאמר כשהיה עצבני אבל אני לא מצליחה להירגע מזה כל כך מהר.הסברתי לו שהוא צריך להירגע ושגם שרבים לא חייבים לדבר לא יפה אבל נראה לי שזה לא בשליטתו הוא עצבני.איך אפשר לגרום לו ללמוד איך לריב בלי להגיע למילים המכוערות האלה?למה הוא מסיט את הריב מהנושא עליו אנחנו רבים למשהו שכולל את ההורים והמשפחה שלי והופך כל ויכוח טיפשי למשהו חסר פרופפורציוט.?כשהוא מדבר ככה אני ממש פוחדת ממנו.

ד"ר אורן חסון
לא לוותר!
16.03.2006 • 13:06

מירית יקרה,
התאור שלך את בן זוגך הוא תאור שלטיפוס אלים. אם את לא מאמינה, ראי את הקישור שלהלן, כדוגמא:http://www.no2violence.co.il/Articles/Article015.htmהויכוחים שלו אינם ענייניים. הם באים כדי להשיג את מה שהוא רוצה ויהי מה, וכאן אין לו גבולות (ולכן הוא מוגדר כאלים – גם אם רק מילולית). ולכן הוא לוקח את הויכוח למקומות אחרים, שבהם יש לו סיכוי להשיג את מה שהוא רוצה. גם ההתחנחנות שבאה אחר-כך, והחרטה, הם טיפוסיים. אני חושש שלבדך לא יהיה לך הכוח ללמד אותו להתנהג אחרת. הוא זקוק לטיפול, ולטובתך, מוטב להגיע לטיפול זוגי, ולהתחיל משם. ואם את רוצה זוגיות כפי שראוי לך, - לא לוותר!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083