התנהגות "אוגרת" של בן זוג

תאריך פנייה: 23.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שולי
בן זוג "אוגר"
24.08.2005 • 00:31

שלום
ד"ר חסון,ראשית - כל הכבוד על ניהול הפורום. יישר כוח!!ולשאלתי: אני נשואה מעל 30 שנה ויש לי לכל אורך הדרך בעיה עם בן זוגי. הוא "אוגר" ולא מוכן "להיפרד" מ"נכסיו"... בגדים שמזמן קטנים עליו ו/או יצאו מהאופנה, ניירת, קופסאות, וכו' וכו'....קצרה היריעה מלתאר!!! בנוסף, הוא "מוצא" כל מיני "מציאות" ברחוב ומביא אותן הבייתה: מדפים, כסאות וכו'... לאורך כל השנים הבעיה הייתה קיימת אך בשנים האחרונות היא החריפה משתי סיבות: ראשית - הילדים בגרו ועזבו את הבית וניתן להשתמש בחדרים שלהם כ"מחסנים" והסיבה השניה: בן זוגי מובטל מזה למעלה משנתיים ויש לו "זמן" לאגור....לאורך כל השנים התופעה הפריעה לי מאד אך בדרך כלל הבלגתי בשביל "שלום בית". אולי זו הייתה טעות, אינני יודעת... בכל אופן - לאחרונה הגיעו מים עד נפש!!!! חדרי הבית הפכו למחסן, לא ניתן לנקות אותם ולסדר אותם כמו שצריך בגלל ריבוי החפצים, הניירת, וכו' וכו'....אני אומללה!!!! בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו על מיון החפצים הוא מתרגז, כועס וכו'... והדבר מעכיר את האוירה בבית כך שגם הבית "עכור" וגם מערכת היחסים "מתקלקלת"....כרגע, המצב הוא שאני חוזרת הבייתה בתום יום עבודה מפרך ואין לי "בית".....היש עצה?????שולי המיואשת

ד"ר אורן חסון
בן זוג "אוגר"
24.08.2005 • 18:17

שולי יקרה,
תודה על הקומפלימנטים... אבל לא בכדי העברתי את השאלה שלך לפורום פסיכיאטריה. הטיפול בתופעה זו הוא בדרך כלל של פסיכותרפיה (בהייביוריסטי/קוגניטיבי), ולפעמים בשילוב של תרופות. אנא חכי לתשובה שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083