התנגדות המשפחה לזוגיות: מה עושים?
דנינה
בלבול רציני בנושא זוגיות
⌄
אני בת 22 ומזה כשנה אני מנהלת קשר עם גבר שהמשפחה שלי לא מחבבים במיוחד.אני חייבת לציין שביחס לגילי ההספק שלי ביחס לגברים מירבי.העניין הוא שאני בחורה מאוד סגורה מאוד מחושבת, לפעמים גם הייתי מגדירה את עצמי מאוד פרמיטיבית.אני זוכה להמון הערכה מגברים, להמון רציניות שלטענתם האישיות שבי דורשת זאת גם מבלי להתכוון.בסה"כ נכון להיום הבלבול שלי נובע ממספר סיבות:אני מגיעה ממשפחה שבה איך להיראות בחוץ מבחינה עקרונית מאוד חשוב.והקשר שאני מנהלת עם אותו בחור לא ממש ניכנס לתבניות שלהם.אני מאוד שונה מהם בקווי אופי שלנו.אבל ביחד עם זאת הבחור שאני נימצאת איתו הוא בחור מדהים: מספיק מגרה אותי מבחינה אנטילקטואלית, חיצונית לטעמי, והמידות שלו הם הדברים שהכי רציתי שיהיו בגבר אי פעם, (ואני מאוד בררנית).בקיצור המצב הוא שהמשפחה עומדת על כך שהוא לא יהיה חלק מהחיים שלי ואני מאוד אוהבת אותו אהבה שאני מרגישה שהיא מאוד מאוזנת ואמיתית כי ראשית אהבתי והתעסקתי עם מי שהוא באמת כאדם הרבה לפניי שהוא אמור להיות הבן-זוג שלי ומצאתי שלאור התקופות שעברתי איתו אני מרגישה הכי שבעה בעולם מכדי לחפש מע' יחסים אחרת.אנחנו מתכננים לעזוב לחו"ל בערך עוד כחצי שנה זה הפיתרון היחיד שבו נוכל משם להסביר למשפחה שלי שאין ברירה אחרת ועליהם להשלים ולכבד את רצונותיי שנובעים מאהבה אמיתית טהורה שמעוררת בי רצון להתמסד לכל החיים.אני מאוד רוצה שתייעץ לי בנוגע לאיך שאני הולכת לפתור את כל הדברים הללו בדרך הכי רגישה מכבדת מבינה שיכולה לגעת בהורים שלי מבלי שהם ינדו אותי ותיווצר איזהשהי אי נעימות ונוכל לחסוך את הנסיעה לחו"ל(בריחה) מהכול.ומה ניראה לך על הכוונה שלי סוף סוף להילחם על האהבה שלי שאני מאוד מאמינה בה כי בסה"כ אני הולכת לחיות איתו.אודה לך על תשובה שתעזור לי לנהל את כל העניין הזה על הצד הטוב ביותר .בתודה דנינה.
ד"ר אורן חסון
אז מדוע נראה לי שהחלטת?
⌄
דנינה יקרה,
לא נעים וגם לא פשוט לפעול כנגד המשפחה, ובעיקר כאשר את צעירה עדיין, ומצפה לא רק לגיבוי רגשי מהם, אלא גם לגיבוי כלכלי. אלא שהם לא נותנים לך את הקרדיט שאת בוחרת נכון. האם זה בגלל שהם מראש לא סומכים עליך, או שהם לא סומכים עליך במקרה הזה בלבד?ואז נשאלת השאלה מדוע, ואליה לא התייחסת כלל. הבנתי שיש בעיה תדמיתית בעיניהם, ולא הבנתי מהי. אבל אני יכול לתאר לעצמי כמה כאלה, שיכולות ליצור בעיה כזו בעיניהם ולא בעינייך, כמו למשל שהוא הרבה יותר מבוגר, וגרוש עם ילד, או שהוא בן דת אחרת, או אפילו רק ממוצא עדתי אחר. אלה דברים שמערימים קשיים על הזוגיות, לעיתים אפילו גם הופכים את החיים גם לבלתי נסבלים, אבל אלה אינן סיבות שמחייבות פרידה, ובתנאי שאתם יכולים להיות עצמאיים.ובכל מקרה, אם זו ההחלטה שלך, תצטרכי אולי לשלם את המחיר המשפחתי. לא באשמתך, אלא מתוך השקפת עולמם. ואולי הם ייתרצו יום אחד.רק אשאל אותך שאלה אחת לבדיקה עצמית: האם את נמשכת אל הזוגיות הזו בגלל שבני משפחתך מתנגדים לו? – זו אפשרות, ולכן כדאי שתבדקי אותה עם עצמך.מבלי שיש לי פרטים נוספים, קשה לי לומר לך מה להגיד להם, ואיך לנסות לשכנע אותם או מה הסיכוי לעשות זאת. ללא פרטים נוספים, אני גם לא יכול לומר לך אם את עושה את הצעד הנכון. אבל לא נתת לי את הנתונים, אני חושב, כי זו לא השאלה שרצית לשאול, וכי אין בך פקפוק. במידה רבה זה נותן כיוון ברור למה שצפוי. אני מאחל לך בהצלחה.
ל.
אז מדוע נראה לי שהחלטת?
⌄
דנינה,גם אני הייתי בקשר שחשבתי שהוא רציני ואמיתי והמשפחה שלי היתה הכי נגד בעולם לא דיברתי איתם ואפילו עזבתי את הבית לתקופהאבל בסופו של דבר זה לא היה זה למרות שהכי חשבתי בעולם והייתי בטוחהלא תמיד שווה לאבד את הקשר עם המשפחה ובמיוחד לא בשביל גברלא ממש ברור למה הם לא אוהבים אותו אבל תנסי לחשוב ברצינות אם שווה לך לאבד את הקשר איתם בשבילוכי בסופו של דבר הקשר הכי אמיתי והכי רציני בחיים זה עם המשפחהבהצלחה