התמסרות בקשר: מתי להגן על עצמך?
דניאל
מפחדת להתקרב
⌄
אני דניאל בת 25 והסיפור שלי התחיל לפני שלוש שנים. הכרתי בחור מדהים שהיה ועדיין כל מה שאני מחפשת בבן זוג... הייתה בנינו אהבה מטורפת שנמשכה רק שלושה חודשים עקב נסיעתו לעבוד בחו"ל. הפרידה ממנו הייתה לי מאוד קשה, כלפיי חוץ הראיתי שאני ממש בסדר עם זה אך מבפנים הרגשתי עצב גדול. מפה לשם במשך שלושת השנים התגברתי, שמרנו על קשר דיי רופף של מכתבים, ואפילו הייתה לי מערכת יחסים ארוכה ורצינית. לפני שבועיים הוא פתאום חזר לביקור בארץ (אחרי שלוש שנים שלא ביקר כאן), אני לבד עכשיו ולכן לא היססתי להיפגש איתו. ברגע שנפגשנו כל האהבה שהתחילה אז פשוט צפה, כל הרגשות עלו מחדש, המשיכה, האהבה, הדאגה, כאילו בכלל לא עברו שלוש שנים... אני מרגישה שזה כל כך נכון להיות איתו עכשיו אפילו שאני יודעת שבקרוב הוא יחזור חזרה לעבודה בחו"ל ומי יודע מתי יבוא לבקר שוב.... אני רוצה אותו אבל עם זאת מפחדת שוב להתמודד על הפרידה...... יש לי תחושה מיום ליום שהרגשות מתעצמים ושהפעם זה יהיה יותר כואב וקשה בשבילי.הייתי רוצה לשמוע את דעתך.... אולי תתן לי נקודת מבט אחרת על המצב.. איך לא לפחד? איך להנות ממה שיש כרגע? ואיך לא להכנס למערבולת שתגרום לי לספור את הימים עד שיחליט לחזור שוב???תודה רבה
ד"ר אורן חסון
האם להתמסר בקשר אבוד מראש?
⌄
דניאל יקרה,
תוכלי לחיות את הרגע, בתנאי שתדעי שאת יודעת להתגבר על פרידות. את צריכה את הביטחון שאת יודעת להתמודד עם פגיעה, ועם כאב. אם אין לך את זה, תצטרכי להגן על עצמך רגשית, שזה אומר או לשמור מרחק ולא להתמסר רגשית בזמן שתהיי איתו, או לשמור מרחק פיזית, ולהפסיד את הרגע, כאמצעי הגנה.ומה שאני לא מבין, כי אני לא יודע מה עוצר בעדך, הוא שאם זה כל כך טוב, אולי שווה לעבור איתו לחו"ל, לפחות עד שיחזור?
דניאל
האם להתמסר בקשר אבוד מראש?
⌄
בפעם הקודמת שהוא עזב זה היה ממש קשה..... הוא לא יצא לי מהראש חצי שנה, הייתי עצובה כל הזמן אבל בסוף זה נרגע....אני תוהה אם הפעם יהיה יותר קל או קשה כמו הפעם הקודמת, זה מה שבעצם מרתיע אותי... כל כך בא לי להנות איתו עכשיו אך אני מפחדת ממה שעלול לקרות יום אחרי העזיבה. כל פגישה איתו מקרבת בנינו יותר ויותר. אני כל הזמן מנסה לחשוב אולי יש דרך שישאר פה אבל יודעת שזה כנראה לא יקרה.מעבר לארץ אחרת לא אפשרי שכן אני עוד בלימודי התואר וכמובן עזיבה של המשפחה, העבודה וכל מה שיש לי פה בארץ נראה לי כמחיר גבוה מדי.תודה על תשובתך.
ד"ר אורן חסון
להרוויח ולהפסיד
⌄
דניאל יקרה,
הנה, ענית בעצמך על מרבית השאלות שלך. כל מה שאת צריכה, זה רק להחליט. כך או כך יכאב, וכך או כך תפסידי מחד, ותרוויחי מאידך.