התמכרות להימורים: עזרה וטיפול

תאריך פנייה: 19.06.2014 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
עזרה דחופה
משבר זוגיות רציני
19.06.2014 • 13:19

אשמח לעזרה
אנו נשואים 3 שנים בשנות ה 30 לחיינו
יש לנו 2 ילדים קטנים
הבעיה העיקרית בחיי הנישואים שלי הם בעלי היקר שמכור להימורים אם זה ווינר קלפים ועוד
שנינו נמצאים בפרק ב בחיינו בהתחלה הכל היה טוב שני הריונות שע או חלק עם המון יחס ואהבה אך במשך השנה האחרונה החיים שלי הפכו לשחורים
בעלי לא מפרגן לי ורק רוצה שאני אגן לו

עזרה דחופה
משבר זוגיות רציני
19.06.2014 • 13:23

קפץ לי ההודעה
הוא רק רוצה שאני אורגן לו בזבוז הכסף
לא מתאים לי הוא לא מוכן להשתנות מקלל ומשפיל אותי
ליד הילדים מה עושים
אני לא רוצה להרוס לו את החיים בגירושין אבל הוא גם לא מוכן לטיפול
אציין שהוא עוזר לי בבית המון המון עם הילדים קונה לי מתנות אבל הקטע של הבזבוז כסף הורס אותי זה מוביל למריבות קשות ואיומי גירושין
אשמח להמלצה מה ניתן לעשות
אני כבר מיואשת אני בדיכאון נפשי

ד"ר אורן חסון
התמכרות מזיקה
20.06.2014 • 16:48

מבקשת עזרה יקרה,
אני שמח שהוא לא רק רע, ושיש בו נתינה. זה נותן תקווה.אם הוא מכור להימורים, ואם את מנסה לעצור זאת כי יש בכך איום משמעותי על המשפחה, נוצרת ביניכם התנגשות משמעותית, מה שגורם לו מן הסתם לכעוס עליך, וזה גורר אחריו התנהגות שאולי קשוחה יותר כלפייך ולא מפרגנת. מצד שני, מה שנותן תקווה שאולי דברים יסתדרו, הוא העובדה שהאיש לא רק רע, ושיש בו נתינה.אם המצב יימשך, האם תיאלצי להיפרד ממנו?- אם התשובה היא כן (ורק אז!), ואם הוא לא רוצה להיפרד ממך (ואני מניח שזה המצב, כי במצבו גם התלות שלו בך גדילה), תצטרכי להתנות את המשך הקשר ביניכם בטיפול זוגי. אם תבהירי זאת כך, הוא אולי ימחה קשות, אבל יגיע לטיפול בסופו של דבר. מן הסתם, עניין ההימורים יעלה בטיפול, ודרך הטיפול הזה תעלה גם חומרת הבעיה של ההימורים, ותעלה האופציה של טיפול בבעייה הזו. כך או כך, אז כבר לא תהיי לבדך במערכה הזו, וזה הדבר הראשון שאת צריכה לברר ולדאוג לו.אם את צודקת בהערכה שלך ומדובר באמת בהתמכרות מזיקה, את לא יכולה לטפל בה לבד, והאיש שלך זקוק לעזרה מקצועית. ואם הוא לא יסכים, מן הסתם לא תישאר לך ברירה ותצטרכי לדאוג לפרידה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עזרה דחופה
התמכרות מזיקה
22.06.2014 • 14:49

תודה רבה על התשובה המפורטת זו בעיה כי הוא לו מוכן ללכת לטיפול זוגי בנתיים עירבתי את הוריו והמצב נרגע
המזל הוא שבעלי ברגע שמדברים איתו הוא מעט מקשיב וממתן את עצמו
באמת שבסך הכל הוא בעל נפלא
הלוואי וביתה דרך לגרום לו להגיע לטיפול זוגי

ד"ר אורן חסון
התמכרות מזיקה
23.06.2014 • 21:12

מבקשת עזרה יקרה,
העניין עם התמכרויות הוא שגם אם יש התאוששות ותובנה והפסקה, הן כמעט תמיד זמניות. הוא זקוק לתמיכה, ולעיסוקים אחרים, וכנראה גם לטיפול בהתמכרות.

בברכה,
זערה דחופה
המלצה
24.06.2014 • 11:23

יש המלצה לאן לפנות באיזור רחובות ?מה השלב הראשון למי להתקשר? מה כדאי ביחד או קודם אני אלך ואסביר?רוצה לטפל בהקדם בבעיה

ד"ר אורן חסון
טיפול בהתמכרות להימורים
26.06.2014 • 17:15

מבקשת עזרה יקרה,
ראשית, בדקי באתר שלי, בדף העזרה הראשונה (לחצי על הקישור), ארבעה סעיפים בדף זה יכולים להיות רלוונטיים (בעמודה השמאלית): האתר של משרד הרווחה והשירותים החברתיים, המחלקות מקומיות לשרותים חברתיים, השרות לטיפול בהתמכרויות של משרד הרווחה, והמרפאות לבריאות הנפש. בכל אחד מהם את יכולה להגיע אל טלפון הקרוב למקום מגורייך, לברר פרטים, ולהחליט בהתאם.אם תרצי לטפל בכך באופן פרטי, בין אם כדי לזרז את העניין או כדי לחפש מומחה טוב, תצטרכי לשאול שם על איזה מטפל מוסמך הם ממליצים, או לחפש באינטרנט תחת "טיפול בהתמכרויות", או "טיפול בהתמכרות להימורים".

בברכה,