התמכרות לבן זוג: טיפים וגישה
לי
זקוקה ליעוץ...
⌄
שלום רב,
אני בת 26 וחצי נשואה שנתיים לבעלי הוא בן 28. אנחנו ביחד 8 שנים מתוכם גרים יחד כבר 7 שנים, והזוגיות שלנו בד״כ טובה מאוד. הבעיה המשמעותית היא שבעלי מעשן סמים קלים. הוא התחיל לעשן בערך בגיל 19 לאחר שאחיו נפטר, ומאז הפסיק וחזר מספר פעמים. כשהוא הפסיק לעשן לתקופה של כמה שנים ועבד נורמלי הרגשתי בטוחה בזוגיות איתו וקבענו תאריך לחתונה. כמה חודשים מעטים לפני החתונה הוא פתאום חזר לעשן שוב, זה שבר אותי ורציתי לבטל את החתונה. אציין שהסמים משפיעים עליו ממש, על ההתנהגות שלו, הדיבור שלו וכו׳ והוא כאילו הופך לאדם אחר... אחרי שיחות ומאמצים רבים הוא הפסיק לעשן והבטיח שזו הפעם האחרונה. מאז התחתנו ובמשך שנתיים הכל היה בסדר, נכנסתי להריון ואני בחודש שביעי. אבל לפני כחודשיים הוא שוב חזר לעשן, ושוב יש ריבים ובכי ואני כבר הרוסה מזה. הוא גם הפסיק לעבוד ועובד בכל מיני עבודות מזדמנות.. במשך השבוע הוא מעשן וקשה לדבר איתו, בשבת בגלל שאנחנו שומרים אז הוא לא מעשן ואני מנצלת את זה לשיחות איתו ואני מבקשת ממנו ללכת לטיפול והוא מבין שהוא צריך וכואב לו שהוא שוב נפל, ומבטיח לנסות להפסיק ולהיגמל, אך כשיוצאת שבת הוא כאילו שוכח מהכל....
גם אני אינני עובדת כרגע כי הפסקתי לעבוד בגלל עומס מלימודים לתואר שני, סיימתי את התואר החודש אך בגלל ההריון המתקדם אינני מוצאת כרגע עבודה. אז אנחנו גרים אצל הורים שלו בינתיים וגם הם שגילו שחזר לעשן כל יום רבים איתו וניהיה ממש לא נעים להיות שם.... אני מאוד מדוכאת וההריון עובר לי בעצב ולא בשימחה... אנחנו אמורים להיכנס לדירה בחודש הקרוב וכבר אין לי חשק לעשות את זה... אני מרגישה שהפערים בנינו מתעצמים.. גם האינטלקטואלים... ושאני מתרחקת ממנו רגשית בגלל האכזבה ובגלל השינויים בהתנהגות שלו... כבר התחלתי לחשוב על גירושין...
אשמח לעצה.. תודה
ד"ר אורן חסון
להביא אותו לטיפול
⌄
רוני יקרה,
קודם כל, אני שמח שיש לך גיבוי מהמשפחה שלו. זה חשוב, וזה אולי גם ישפיע עליו. אבל ברור שיש לו התנגדות לטיפול והתנגדות להפסיק את צריכה הסמים שלו. כן חשוב שיילך לטיפול, וכן חשוב שירצה לסיים את זה. אם יש לך דיבור טוב עם הוריו, אולי אפשר לטכס עצה יחד, איך לגשת לזה, ואיך לשכנע אותו. ואולי ביחד לפנות למטפל שהוא מנוסה בטיפולים בהתמכרויות, ולהתייעץ איתו איך להביא את בן זוגך לטיפול.