התמכרות: טיפול וסבלנות
יעל
פורנו
⌄
בעלי מכור לפורנו באינטרנט. אנחנו בשנות השלושים לחיינו עם שני ילדים קטנים. הוא צופה בתמונות (לא צ'טים ואין בעיה של אמון כאן) פעמיים ביום בממוצע. זה בא על חשבון יחסי המין שלנו ואני מרגישה דחויה מהעניין הזה. אין לי ביה עקרונית עם זה אבל כשזה בא על חשבון היחסים ביננו נמאס לי ודרשתי שנלך לטיפול זוגי. היינו אצל מטפל מיני מוכר, שהוא הסכים שהאיש מכור אבל נראה כי הוא לא ממש יודע לטפל בזה. הוא נתן לנו משימה של קיום יחסי מין 4 פעמים בשבוע, ואנחנו עומדים בזה ואמר לבעלי שלא יצפה בפורנו יותר מפעמיים בשבוע. בעלי לא עומד בזה. אני חושבת שהבעיה נעוצה בזה שבעלי לא מבין מה רע בהתמכרות הזו שלא פוגעת לו בבריאות (מעבר לתלות הקשה) ורק ניסה לרצות אותי בטיפול הזוגי. האם יש לך דרך לטפל בעניין כזה? (פשוט חווינו עכשיו טיפול שלא סייע לבעיה ועלה הון) ולדעתי עשה רק רע כי נוצר מצב שבעלי אומר שהוא עומד בזה אבל בפועל אני יודעת שלא (נוצר כורח שלו לשקר בענין הזה)
ד"ר אורן חסון
התמכרות
⌄
יעל יקרה,
במקרה שלכם נראה שעשיתם את הדבר הנכון, שהוא ללכת לטיפול מיני. המשיכו בזה. אל תאבדי סבלנות. כשהוא לא עומד במשימה – העבירו את המידע למטפל שלכם, והמשיכו הלאה. התמכרות אינה עוברת בקלות, וללא סבלנות היא גם לא תעבור.
יעל
התמכרות
⌄
ד"ר חסון, תודה על תגובתך.לצערי, נראה לי שהבעיה היא בינינו עוד לפני נושא ההתמכרות. הוא מצד אחד מוודע לכך שהוא מכור, מצד שני הוא טוען שאני מנסה לכפות עליו את ההשתחררות מההתמכרות מתוך איזשהו רצון לשלוט בו ובמעשיו שזה כמובן תלוש לגמרי מהמציאות. המחשבה הזו שלו גורמת לו לדחף להסתיר ובעצם להתעסק בפורנו כל פעם שהוא לבד. לכן אני חושבת שהטיםול המיני שלנו לא יעזור כי הוא משקר גם למטפל המיני ולא עומד בהגבלה שלו בענין זה. כלומר, אין לו רצון אמיתי להפסיק את ההתמכרות הזו ולי נמאס ממש לחיות בצדה. אני חייבת להוסיף שהוא אדם אינטיליגנט ואיכותי, אבא נהדר וחבר ובכ"ז אני חושבת שאם זה לא יפסק הקשר הזה לא יחזיק מעמד לעוד הרבה שנים. להציב אולטימטום? איך לגרום לו להבין שזה חייב להפסיק?יש לך עצה בשבילי?...
ד"ר אורן חסון
שיחות עם המטפל
⌄
יעל יקרה,
בודאי שזה בינך לבינו. אבל בשביל זה אתם בטיפול. אם יש לך שאלה כזו, המטפל שלכם הוא זה שאליו את אמורה להפנות אותה אליו. הוא מכיר את הנושא טוב ממני, והוא מכיר אותך ואותו טוב ממני. דברי איתו, ובנפרד אם את לא רוצה להעלות זאת בנוכחות בעלך (את יכולה לשאול את המטפל שלכם אם זה אפשרי, כי האפשרות הזו תלויה בגישה שלו לדברים).