כביסה משותפת: פתרון למאבק?

תאריך פנייה: 31.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועם לוי
איכפת לה בכלל?
31.10.2011 • 05:52

שלום רב
אני בן 29 וחברה שלי בת 25 ...אני שומע מחברה שלי שהיא אוהבת אותי מאוד והיא מראה את זה גם היא מתקשרת הרבה מחבקת מנשקת ומראה הרבה אהבה ..אבל יש משהוא שמציק לי .כמה דברים .אולי אני לא בסדר בזווית הראיה שלי אולי אני כפוי טובה אולי תוכל להמליץ לי בנושא.חברה שלי הייתה באה אליי הרבה כמעט כול יום אני משכיר דירה ואין לי מכונת כביסה בבית .הכביסה נשארת מלוכלכת כבר בערך חודש וחצי ויש לי בגדים שאני לובש אותם כבר כמה שבועות רצוף בקשתי ממנה כמה פעמיים עם היא יכולה לעשות לי כביסה מידי פעם אבל היא כול הזמן מתחמקת היא רואה גם שבגדים שלי מלוכלכים וניראה שלא איכפת לה ..אין לי קשר עם המשפחה שלי בכלל הם גרים רחוק וגם מבחינה אישית אנחנו לא מסתדרים.זה נמשך בערך חצי שנה התופעה הזאת שהיא מתעלמת מהבגדים המלוכלכים שאני לובש כאילו ממש לא איכפת לה ורק עם אני נילחם איתה בזה היא תעזור לי העם אני כפוי טובה שאני מבקש ממנה כזה דבר?חשוב לציין שאני עשיתי בישבילה הרבה דברים ...וזה לא בקשה חד צצדית.אמרתי לה כמה פעמיים מתוך יאוש שאני יקח תבגדים לאחותי ולמרות שהיא רואה שלא לקחתי זה לא מעניין אותה ..ההרגשה שלי שהיא מרגישה פרייראיית עם היא תעשה את זה ...היא תמיד מדברת איתי על חתונה ושהיא רוצה להיתחתן אבל זה ניראה לך רציני או שאני לא בסדר בדרישות שלי .????מבחינה כספית אנחנו עושים חצי חצי לרוב...היא הייתה גרה אצלי 5 חודש בערך ולא ביקשתי עזרה מבחינת שכר דירה או משהוא..מה אתה אומר תוכל לייעץ לי מה לעשות העם זה קשר רציני או שזה סתם משחק מצידה ...??אנחנו ביחד כבר שנה!!

ד"ר אורן חסון
הכביסה, הכביסה
31.10.2011 • 23:05

נועם יקר,
השאלה שלך אינה ברורה. במבט ראשון הבנתי שאתה רוצה שהיא תכבס בידיה את כביסתך באופן שוטף, אצלך בבית (כי אתם גרים ביחד כבר 5 חודשים). במבט שני הבנתי, ונכון, אני מקווה, שבעצם היית רוצה שהיא תיקח את בגדיך המלוכלכים לביתה, כדי לעשות את הכביסה עבורך שם. מסיבה כלשהי, אני מבין שלא נוח לה לעשות זאת. אלא שאתה לא מסביר למה, פרט לעניין של מאבקי כוח איתך. האם היא חוששת שזה פתח לחלוקת תפקידים שובניסטית? האם לא נוח לה מול ההורים? האם יש סיבות אחרות?ומדוע שלא תיקח את הבגדים שלך איתה אליה הביתה, ותעשה אתה שם את הכביסה? אם תתחיל בזה, ייתכן שבהמשך תמצאו דרכי ייעול מוצלחות יותר. אבל היה רצוי שבהתחלה תיקח אתה אחריות על ענייניך. לפחות זה היה פותר את החשש שלה משובניזם גברי שלך. בהמשך, יתכן גם שהיא בעצמה תרגיש שלא בנוח שאתה עושה כביסה אצל הוריה, והיא רק מסתכלת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083