האם בן הזוג חושב על טובתך?

תאריך פנייה: 31.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונה
פסק זמן
31.10.2011 • 14:37

שלום,
בשבע השנים האחרונות יש לי חבר, ללא מגורים משותפים, מתראים כפעמיים בשבוע בשעות הערב וללא בעיות מיוחדות.אציין כי אני רווקה בת 37, והוא גרוש בן 58 אב לשלושה גדולים שאוהבים אותי מאד , לי אין עניין מיוחד בללדת ילדים משלי.ביום רביעי שעבר לאחר דין ודברים בנוגע לקשריו עם חברת ילדות שלו שעלתה לארץ לאחרונה אחרי 30 שנה, ושרק ביקשתי הסבר מדוע עדיין לא הכיר לי אותה לאחר יותר מחודש שהיא כבר בארץ אך מצד שני הוא נפגש איתה ומדבר איתה בטלפון כל יום,, החל פתאום לומר מה יקרה אם ארצה עכשיו חופש לחודשיים אחרי תקופה כ"כ ארוכה של קשר, אמרתי לו שיחשוב על זה שוב ולדעתי אנו יכולים להתגבר, לטענתו הוא במועקה מיום ההולדת המתקרב ומזה שהוא מרגיש לאחרונה שהוא עוצר אותי והחיים שלי תקועים אם אני איתו שאלתי אם זה בגלל מישהי אחרת והוא ענה שאם זה היה המצב היה אומר לי דוגרי.אמרתי לו שעם כל הכבוד אנו בזוגיות, וזו בחירה שלי ושטוב לי.לאחר השיחה הקשה הזו, הוא עוד גישש וניסה לגעת בי במטרה לקיים יחסי מין, כששאלתי אותו מדוע הגעתי אליו הערב, האם במטרה לקיים את השיחה הזו? ענה לי שלא ושהתכוון לנהל ערב נורמאלי לחלוטין.כמובן שלא שכבנו., בבואי לעזוב לביתי אמר לי שהוא צריך קצת שקט ושאתן לו את סוף השבוע כדי להיות קצת לבד. משלא התקשרתי כהרגלי להודיע לו שהגעתי הבייתה בשלום, התקשר לברר אם הגעתי ולמה לא התקשרתי למרות שביקש אמרתי לו שהרי ביקש שקט . בתשובה הוא שאל אותי: את מענישה אותי? נפרדנו בברכת לילה טוב והוא הוסיף, "נדבר".היום יום שני,עד היום הוא לא התקשר, כמובן שגם אני לא, סוף השבוע חלף עבר לו, ואינני יודעת מה לחשוב, האם הוא מצפה שאבין לבד שזה נגמר?, אחרי הכל אנחנו לא היינו בסטוץ שבוע, היינו בקשר של 7 שנים! האם עלי להמשיך לחכות בסבלנות , לעשות דבר אחר?אודה לתשובה..

ד"ר אורן חסון
הפסקה לטובתך או לטובתו?
02.11.2011 • 21:52

רונה יקרה,
לפי דברייך, עולה שבן זוגך חושב על הפסקה, כי לכאורה זה טוב לך. האם הוא באמת חושב על טובתך? האם הוא חושב על חברת הילדות שלו ומשתמש ב"טובתך" כתרוץ? לא יודע. אבל אם הוא חושב עליך, מן הסתם הוא צריך ללמוד להעביר אליך את האחריות על טובתך, כי את יודעת זאת טוב יותר.העניין הוא שככל שתפעילי עליו לחץ, כך ייקל עליו להיפרד ממך, אם הוא שוקל את האפשרות הזו. וככל שתהיה לך סבלנות, וככל שתהיי טובה אליו, כך יקשה עליו להיפרד ממך גם אם הוא שוקל את האפשרות הזאת. תצטרכי להפעיל שיקול דעת לפי מה שאת מעריכה שקורה. בסופו של דבר, האינטואיציה שלך צריכה לעבוד נכון יותר מהתשובה שלי, כי אני יודע מעט מאד על מה שבאמת קורה ביניכם. כל מה שאני יכול לומר לך הוא את מה שאמרתי – הסיכונים והסיכויים הקשורים לאופן התגובה שלך. את האינטגרציה עם מה שקורה במציאות תצטרכי לעשות בעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083