התמודדות עם פחדים מגברים

תאריך פנייה: 04.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנית
יציאה לחיים חדשים
04.10.2012 • 11:02

שלום
ד"ר חסון,אני בשנות השלושים המאוחרות לחיי, התגרשתי לא מזמן (+1) לאחר שהייתי במערכת יחסים קשה מאוד במשך כ- 10 שנים בה עברתי התעללות.אני נראית טוב מאוד, עובדת ומפרנסת את בני בכבוד ואני גאה בעצמי מאוד על שהצלחתי לצאת מזוגיות שהייתה נוראית.הבעיה היא שבגלל החוויה שחויתי אני מפחדת מאוד להתחיל בקשרים חדשים, אני לא סומכת על אף אחד וחוששת מגברים מאוד.אני גם לא ממש יודעת היכן ניתן להכיר גברים חדשים למעט באינטרנט ולאור פחדי אינני מעיזה אף לנסות, כי באינטרנט זה חתול בשק ואני לא יודעת על מה אני אפול, לא יודעת אם התמונה שאני רואה היא אכן התמונה של הגבר עימו אני יוצרת קשר וכו'.כל החברות שלי נשואות ולא מכירות גברים פנויים ובנוסף אני לא מצליחה להתגבר על החששות שלי.האם תוכל לייעץ לי כיצד להיפטר מהפחד הזה מגברים ומיצירת קשר?תודה, דנית

ד"ר אורן חסון
להיפטר מפחדים מגברים
06.10.2012 • 21:25

דנית יקרה,
לצערי, לא אוכל בהנף עט בפורום, לעזור לך להיפטר מהפחדים שלך. פחדים יש להם נטיה להיות מושרשים, ולהיפטר מהם נדרש זמן. ולפחד מגברים אולי נדרש אפילו יותר זמן מאשר להיפטר מחרדת גבהים, כי קל לחשוף אותך לגבהים בתנאים מבוקרים, קשה לחשוף אותך בתנאים מבוקרים לגברים. התנאים אף פעם לא יהיו מבוקרים כי את היא זו שתצטרכי לבחור את הגבר לפי טעמך. את כנראה תצטרכי לעבור טיפול באופן מסודר, הן כדי לעכל ולהתמודד עם ההתעללות שעברת, והן כדי להתחיל לבחון זוגיות חדשה כאשר תבחרי בן זוג, מתוך הבנה שזה תמיד יהיה "חתול בשק". רק שבעזרת סיוע מקצועי תוכלי לדעת טוב יותר לפי מה לזהות את מה שישנו בתוך השק, וגם לקבל יותר ביטחון ביכולת שלך להתמודד עם אי ודאות, עם חוסר הביטחון שלך ועם בן זוג שלא תמיד ינהג כפי שאת רוצה שינהג. למרבה הצער, זה טיבם וטבעם של בני זוג (או של בנות זוג). גם את לא תמיד תנהגי לפי רצונו של בן זוגך, ותצטרכי להתמודד גם עם האכזבות והכעסים שלו, ולדעת מה לעשות כשזה קורה. בהחלט לא כל גבר יגיע במצב הזה להתעללות, אבל התמודדות הדדית נדרשת בכל זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083