התמכרות וזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 24.05.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
אינטרנט...
24.05.2005 • 11:00

ד"ר חסון שלום,
השתתפתי זמן רב בפורום הכנה ללידה ומתוך כך למדתי להכיר את הפורומים השונים,עקבתי בעניין רב אחר הפורום הזה, בליבי קצת מרחמת על אלו שנאלצים לעשות בו שימוש ולי הרי זוגיות כזו מושלמת...אהבתי מאד את תגובותיך ומקווה לזכות בתגובתך גם כן,בעלי מחייג אלי כעת בפעם העשירית ואני לא עונה...נישאתי לפני יותר משנה ולאחרונה הצטרף לחיינו גם תינוק מקסים.כשבועיים אחר הלידה גיליתי התכתבות של בעלי עם מספר בנות מצ'אט היכרויות(אוסיף את העובדה כי אנחנו דתיים, מה שהופך את הדברים לחמורים יותר, לדעתי, כי הם גם אסורים תרבותית)לדבריו זה היה חד פעמי, הוא לא ידע להסביר למה,נפגעתי, אבל זה לא היה נראה לי כ"כ חמור, הייתה לי בעיקר בעיה שהוא מסתיר ממני דברים ותהיה לי בעיה להאמין לו,הוא קצת בכה, אני קצת בכיתי והעברנו הלאה...אתמול לא הצלחתי להירדם וישבתי מול המחשב, ובכתובות האחרונות שגלשו בהן הופיע איזה צ'אט שלא כל כך הבנתי מהו,שוב מדובר על איזה אתר היכרות, או סתם דרך להתחיל עם בחורות,הערתי את בעלי בכעס, וביקשתי הסבר (כ"כ קיוויתי שיהיה לו הסבר...)הוא הצטער ואמר שהוא כ"כ אוהב, שהוא לא יודע למה, שהןא הורס את מה שהכי חשוב לו ועוד שלל אמירות רומנטיות ולא מספקות...אני לא מצליחה להגיד לעצמי מה אני מרגישה, אני חשה אדישות כאילו לא קרה דבראבל אני אובדת עצות, מרגישה שאני לא יכולה להעביר את זה כך, איך אדע שזה לא נמשך? לא מחמיר? ההבטחות שלו נראות חסרות ערך כעת...(עבר רק שבוע מאז שמצאתי את ההתכתבויות האלה וכבר...)אני אפילו לא יודעת מה אני שואלת אותך,אולי קיוויתי שכתיבת הדברים תסדר לי את הדברים בראש,אך ללא הועיל...

ד"ר אורן חסון
גמילה
25.05.2005 • 21:53

שירה יקרה,
בעלך נקלע להתמכרות קלה, וזו התמכרות לכל דבר. מרוץ האדרנלין, בתוספת לכל הנוירוטרנסמיטורים האחרים שמתרוצצים במוח בשל הריגוש של שיחות שהן לא רק אסורות, אלא גם מרגשות בשל הפוטנציאל המיני שלהן, זה דבר שלא קל להפסיק אותו בהחלטה אחת של רגע. נדמה לי שאת מאמינה לו שהוא מצטער, ושגם הוא מאמין במה שהוא אומר לך, בעת שהוא אומר זאת. אבל כשאתה מכור, עם ההשפעה הנרקוטית של אותם נוירוטרנסמיטורים בראש, קל מאד להיתפס לזה שוב.אולי הדרך הטובה ביותר לשמור עליו אצלך ואיתך, היא להקל עליו, ולהראות שיש לו אשה לדוגמא, שהיא איתו לאורך כל הדרך, בטוב וברע. שאת מוכנה להבין את המניעים שלו, ומוכנה לעזור לו לצאת מזה. שפרושו לבדוק איתו מה לעשות, ולשאול אותו איך את יכולה לעזור לו להכניס את עצמו למחוייבות שלא לעשות את זה. ולעשות את זה דרך הקבלה של בעלך, ולא דרך תוכיחה. הוא הרי יודע שהוא לא אמור לעשות את זה, והתוכיחה לא תוסיף לו מידע חדש, אלא רק תגרום לו להרגיש איתך עוד פחות טוב, ולכן גם פחות טוב ביחס לעצמו. ואם הוא ירגיש לא ראוי לך, וכשלון לעצמו, הוא יחפש שוב את החיזוקים באותם נוירוטרנסמיטורים, כלומר – באינטרנט.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083