התמודדות עם תסכול בזוגיות
stef
יעוץ זוגי
⌄
ד"ר חסון שלום
קוראים לי סטפן, אני בן 31 נשוי מזה שנה עם מיטל בת 30.יש לנו תנוקת בת 8 חודשים.קיימת לנו זוגיות קשה מאוד והמצב הולך ומדרדר, מתחילים לדבר על גרושים למרות שאנו לא מעוניינים בכך.יש לנו אמון מריבות ובעיות בתקשורת הבסיסית שלנו.במהלך המריבות שלנו, אשתי מצליחה לשמור על איפוק ושליטה עצמית ואני לא, ויתרה מזאת, אני נעשה חסר סבלנות, עצבני ומהר מאוד מעבד שליטה מלולית.היו מקרים שבהם השפלתי וברכתי את אשתי במלים קשות מאוד.אני כל הזמן מעכל ומצתער על מה שנעמר אחרי שאי נרגע אך הפציע כבר נעשתה ופוגעת באיכות החיים של אשתי.הדבר האחרון שאני רוצה זה להמשיך לפגוע בה, מה עליי או עלינו לעשות ?נ.ב. הינו כבר בכמה פגישות אצל פסיכולוגית ויועצת נשויים.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
תסכול
⌄
סטפן יקר,
השלב הראשון בדרך לשיקום כבר נעשה – ההודאה שלך, לפחות במערכת הלוגית שלך, שאתה פוגע באשתך שלא לצורך. עצם ההודאה הוא שלב הכרחי בדרך לפתרון, כי אחרת לא תהיה מוכן לחפש את הפתרון. אלא שבדרך כלל תופעה כזו אינה קורית במעמד צד אחד. סביר להניח שזה קורה לך כי אתה מתוסכל, כאשר דברים לא קורים כפי שאתה רוצה. אתה צריך לנסות להבין מדוע אתה רוצה את מה שאתה רוצה, האם זה תמיד בצדק, ומדוע אתה מתעקש על דברים שאינך צריך להתעקש. הדבר השני שאתה צריך להבין הוא מדוע אינך מצליח להעביר את המסר שלך באופן ראוי למיטל. האם משום שהיא לא מוכנה לקבל דברים שאינם נכונים, או משום שהיא אינה מוכנה לקבל את הדרך שבה אתה מעביר אליה את הצרכים והרצונות שלך, או משום שהיא זו שמתעקשת בדרכה שלא לקבל שום דבר השונה ממה שהיא רוצה. כפי שאתה מבין, יש אפשרויות רבות, וכל אחת מהן תביא אותך לתסכול, בין אם בצדק, ובין אם שלא בצדק. ההתפרצות שלך והפגיעה שלך בה, נובעים מהתסכול הזה, ומהפגיעה שאתה מרגיש בכבודך בעקבות כך.אלא שעכשיו אתם בטיפול. תן אמון ביועצת שלכם, כי בסך הכל היא מכירה אתכם הרבה יותר טוב ממני. פתח את הדברים בטיפול בצורה כנה, השתדל להעביר אל היועצת שלכם את הסיבות לתסכול שלך, וככל שתהיה פתוח יותר והוגן יותר באשר לסיבות לו, כך יהיה לה קל יותר להסביר לשניכם איך להקל עליך לקבל דברים, ואיך אתם צריכים להגיע להסכמות בדברים שהם במחלוקת. ואולי הכי חשוב, ללמוד להגיע לפשרה או להסכמה גם כאשר אתה צודק, וברוח טובה, כאשר הדברים אינם חשובים כל כך, ומבלי להרגיש פחיתות כבוד, ועל אחת כמה וכמה ללמוד לקבל את הדברים כאשר אינך צודק (מה שלפעמים עוד יותר קשה).