גבר נשוי ואשה פנויה: ציפיות מהירות
ליר
גבר נשוי
⌄
כבר חודשיים אני בקשר עם גבר נשוי, הסקס מדהים ויש משיכה מטורפת.הוא נשוי כבר 5 שנים ללא ילדים ולא מרוצה מהחיי נישואים שלו, שוקל להתגרש בעתיד.המצב הוא כזה ששנינו מאוהבים אחד בשני, ואני לא יודעת האם הקשר הזה ראוי להמשיך, יש הרבה אהבה והערכה אבל זה מתסכל אותי שהוא נשוי.לא יכולה לחכות לו כל החיים עד שיתגרש. זה תהליך לא קל עבורו וזה לא משהו שנגמר ביום אחד.השאלה שלי האם כדי ללכת לפי הלב ולהמשיך בקשר איתו? או שפשוט להגיד לו שמתי שהוא יהיה פנוי שידבר איתי?אני באמת אוהבת אותו אבל רוצה להיות מציאתית, לא לחיות באשליות וחס וחלילה להיפגע מזה שהוא לא יתגרש ממנה.
ד"ר אורן חסון
גבר נשוי אשה פנויה, והחלטות מהירות
⌄
ליר יקרה,
אני מבין שאת פנויה, אבל לא כתבת בת כמה, וחבל.אבל שימי לב, הקשר ביניכם הוא רק של חודשיים. את מצפה שהוא יחליט להפרד מבת הזוג שלו, כאשר פרושו של דבר, כפי ששניכם מבינים, מחוייבות שלו להתחתן איתך. כי לא עושים צעד דרסטי של גרושים, כאשר הוא מצוי בקשר אינטסיבי כמו הקשר איתך, מבלי שיש ציפיות כאלו.אלא שלו הוא היה פנוי גם כן, אחרי חודשיים בלבד, יכול להיות שעדיין לא הייתם מדברים על חתונה. זה לא כל כך מקובל לדבר על חתונה חודשיים אחרי תחילת הכרות. השלב הזה הוא עדיין שלב של בדיקה. ההבדל הוא שיוצר את המצב הלא בריא שנוצר ביניכם, וההבדל הוא שהבחור שלך קשור למישהי אחרת באופן רשמי. ומכיוון שהוא קשור אליה, הדרך היחידה שבה הוא יכול לשמור אותך איתו, הוא להגיד לך שהוא מאוהב. מאד מאוהב. אחרת לא היית נשארת שם. גם את לא היית נשארת שם לולא היית משכנעת את עצמך שאת מאוהבת בו. מאד מאוהבת. כלומר, עצם העובדה שהוא קשור למישהי, מגדילה בהכרח את הצורך שלכם להצהיר לעצמכם וזה לזו על אהבתכם, ולשכנע את עצמכם שאכן זה המצב. לכן גם הציפיות הכל כך מהירות שלכם לחתונה, אם וכאשר הוא יתגרש. ועדיין, אתם מכירים זה את זו רק חודשיים. וכפי שאת יודעת, אולי, סקס ומשיכה מאד רצויים, אבל עדיין הם לא בונים מערכת טובה של נישואים. לכן גם אנשים לוקחים לעצמם את הזמן כדי לבחון עוד הבטים.אז תחליטי אם את רוצה לתת לזה באמת צ'אנס, של יחסים "אמיתיים", תצטרכי להמתין את הזמן הנדרש, של 8 חודשים או שנה לפחות, כפי שמקובל, לפני החלטה להתחתן, אבל כאשר הוא נמצא בקשר של נישואים עם אשה אחרת. או שאת מעדיפה לחפש לך קשר אחר, שיהיה בטוח יותר, כי הבסיס שלו יהיה אמין יותר כשהוא מונוגמי. ואולי תחליטי, עם כל הכאב, שכל עוד הוא לא מראה סימנים של מחוייבות אמיתית (קרי: בלעדיות באופן גלוי ורשמי), אז אין לך מה לחפש שם.
ליר
גבר נשוי אשה פנויה, והחלטות מהירות
⌄
בהמשך לשאלתי, ממש לא דיברנו על חתונה ולא בכיוון הזה.למה התכוונת שאמרת להמשיך לצאת שנה ? שהוא עדיין נשוי?לא רוצה שיעזוב את אישתו בשבילי כדי להתחתן איתי, אלא אני רוצה שהוא יהיה מאושר, הוא מתוסכל כבר הרבה שנים עם האישה ופשוט נוח להם להשאיר את המצב ככה, אף אחד לא עושה את הצעד ומתגרש, אין בניהם תקשורת ,בקושי נפגשים ומתראים.לי בעיקר מפריע לצאת עם מישהו שהוא נשוי ואם לא טוב לו אז שיעשה עם זה משהו, אתה מציע שאמשיך להיפגש איתו שנה בסתר ואז אם זה מתאים לו להתגרש???אני מבולבלת מהמצב, רוצה לדבר איתו על זה אבל לא יודעת מה להגיד ואיך, רוצה להיות ברורה מאוד בקשר לכוונותי, אם כל האהבה שיש לי כלפיו.לא רוצה להציב לו אולטיטומים או אני או היא או שתתגרש ובטח לא שיתחתן איתי.פשוט כל המצב הזה מסובך ומורכב ולכן אני צריכה את עצתך.
ד"ר אורן חסון
אם את באמת חד משמעית בהצהרות שלך
⌄
ליר יקרה,
לצאת שנה, הכוונה שלי היתה במצב הנוכחי.והנה ענית בעצמך על השאלה שלך - אם לא מתאים לך לצאת עם מישהו נשוי, ואם את לא רוצה שיתגרש בשבילך, אז לא מתאים לך כל הסיפור הזה, כי לבד הרי הוא כנראה לא ייצא מהמסגרת הזו. לפי מה שאת אומרת הוא צריך מוטיבציה, ואת לא רוצה להיות המוטיבציה שלו.אם את חד משמעית בשני הדברים האלה(כפי שאת מצהירה), תפסי מרחק, ואמרי לו שיחזור לדבר איתך רק אחרי שיתגרש. אבל: תפסי מרחק! (כלומר, תגידי שלום, והתחילי מחדש, אחרת את במלכודת דבש)