בן זוג צעיר ושמרן - עצות

תאריך פנייה: 19.10.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיטל
בעיות בנישואים
19.10.2005 • 15:15

ד"ר חסוןובכן הבעיה שלי מאוד מורכבת אנסה לתמצתבעלי ואני התחתנו אחרי שלושה חודשי הכרות נכנסתי להריון ובנוסף התאהבנואני בת 26 הוא בן 19 היום אנחנו נשואים שנה והילד המקסים בן חמישה חודשיםאני מגיעה ממשפחה ליברלית לחלוטין בבית שיש בו מכל טוב ,גדול ומרווח הוריי נשואים באושר ואילו בעלי מעיר בדרום וממשפחה יותר שמרנית ופרמיטיבית אביו נשוי לאימו שהיא האישה השניה וביחד הם 6 אחים כשלי אחות אחת.עברנו לגור אצל הוריי שעזרו לנו הרבה ופתחנו עסקבזמן שלהוריו אין שום אפשרות לשום עזרה .זה פחות או יותר הרקעהיום אנחנו לפני גירושים עזבתי אותו לפני חודשיים מכיוון שכשסיימתי את ההריון גיליתי שהעולם שלי הצטמצם ונותרתי בלי חברים בקיצור קנאי כרוני ופרמיטיבי עם דעות שלא להאמין .לא אירועים לא בילויים כלום מהצד שלי רק לצד שלו לא נתן לי לנשום את אוויר החופש. עד שסיימתי עם הרגישות של ההריון והתחלתי להתמודד ואז עזבתי. תיאור מתומצת של בעלי:קנאי בזבזן עצבני רכושני עקשן אבל מצד שני רגיש מאוד נאמן ילד טוב מבית טוב אוהב משפחתיות ועובד יום ולילהלענין השאלה אחרי חודשיים לטענתו למד לקח וברצונו להשתנות ולנסות שוב אחרי אין ספו טעויות הוא טוען כי הוא מאוד אוהב אותי ורוצה אותי בחזרה לכל החיים אני למרבה הפלא עדיין מאוד קשורה אליו ונמצאת בדילמה אם ניתן ליפתור את הבעיות שיש לו הוא בא ממקום שאישה בבית מגדלת ילדיה ומכינה אוכל אני רואה קריירה וחיים משותפים ושוויםהאם ניתן לטפל בדעות כאלו מובנות אצל בן אדם בהתחשב בגילו הצעיר או שזה חסר כל סיכוי וללכת לפי הרציונליות שמקישה על דלתי ומתחננת להכנס?יכלתי לפרט עוד ומקרים קשים אך לא רציתי לעייף את ענייך ולבזבז את זמנךאשמח לתשובה בתקווה שקיבלת תמונה ברורה פחות או יותר

ד"ר אורן חסון
בעל צעיר ושמרן
20.10.2005 • 12:10

מיטל יקרה,
הוא בן 19. העולם בגיל הזה, לעתים קרובות, עדיין מצטייר בצבעים של שחור ולבן, ושל צודק וטועה. זה הצד הפחות טוב. אבל הצד היותר טוב הוא שזה גיל שבו לומדים הרבה, מבחינה חברתית, ולפעמים אפילו די מהר. יש סיכוי שהוא ישנה את דעותיו, וזה נכון יותר ככל שהסביבה שבה הוא נמצא – את, המשפחה שלך, החברים והמשפחה שלו – לפי מידת המגע שיש לו איתם בהקשרים הרלוונטיים, ולפי מידת הצורך הנפשי שלו – תשדר לו סטנדרטים חדשים, כך יהיה לו קל יותר לקבל אותם. יכול להיות שבשבילך זה יהיה מאוחר מדי, אבל אולי גם לא. את צריכה לשים את היד על הדופק, ולהפעיל את השיפוט שלך.מצד שני, החלק הקשה יותר להתגבר עליו הוא הקינאה. את מבוגרת יותר ממנו באופן משמעותי, ומצד אחד הוא אולי מסתכל עלייך כמודל לחיקוי חברתי - וכאן היתרון שלך, אבל מצד שני הוא מרגיש מאויים כל הזמן על-ידי גברים בסביבות גיל 30, שהוא מרגיש שקשה לו להתחרות איתם, עם התחכום שלהם והידע שלהם. ייקח לך הרבה זמן להרגיע אותו בנושא הזה, אם בכלל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיטל
בעל צעיר ושמרן
20.10.2005 • 14:16

ד"ר חסון היקר
אני מודה לך על התשובה שחיזקה את דעותיי בנושא ככל שחשבתי על כך הבנתי שכן יש סיכוי שהוא ישתנה אבל לא בעתיד הקרוב הוא מעוד עקשן ולא מעוניין ללמוד בשביל זה צריך ראש פתוח משהו שלא אין .במקרה שהייתי מסכימה לעבור איתו שינויי משמעותי שכזה ,זה להערכתי בסביבות 5 שנים קשות והשפעות משמעותיות על הסביבה שהילד יגדל בה ועדיין תישאר הרמה האינטלקטואלית לצערי .לכן אוותר סיפורי האגדות של שני אנשים מ"מקומות שונים" ישארו בגדר אגדות בלבד לפעם הבאה אמצא מישהו שירגש אותי ושיתמוך בי הנושאי שיחה שלנו יהיו יותר מתוחכמות והילד לא נשכח יגדל בסביבה שפויה.על כן תודה וכל טוב אני אשאר עם הרציונליות המקסימה.

ד"ר אורן חסון
הכנה לשלב הבא
20.10.2005 • 17:18

בהצלחה, מיטל.וכהכנה לשלב הבא, זכרי שביצירת קשרים חדשים גברים בגיל שלך יסתכלו עלייך באופן די מוזר כשיתברר להם שהאב של בנך כל כך צעיר. תצטרכי ללמוד להתמודד עם זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083