התמודדות עם שתלטנות בקשר

תאריך פנייה: 23.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מעיין
האם יש סיכוי??
23.08.2013 • 07:22

שלום.
אנחנו זוג בשנות ה30 המאוחרות. נשואים 4 שנים ללא ילדים. בעלי אדם קשה מאוד. הוא שתלטן ונקמן בצורה בלתי רגילה. הוא לא רואה בעיניים אף אדם פרט לעצמו. הוא שונא !! את המשפחה שלי, במיוחד את אמא שלי, את החברות שלי, את העבודה שלי, את התחביבים שלי וכו'.המריבות בינינו בתדירות גבוהה בגלל כל הסיבות שלעיל, והן מלוות בקללות והשפלות. בתחילת הנישואין ויתרתי כל כך הרבה למענו כדי שיבין שאני אוהבת אותו, אבל עם הזמן הבנתי שלשתלטנות שלו עלי אין גבול, והוא מרחיק אותי מכל מה שיקר וחשוב לי. הוא מאלץ אותי לבחור בין דברים שאי אפשר לבחור בינהם ממש: הזוגיות שלנו או ההורים שלי, העבודה שלי או הקמת משפחה וילדים. הוא כאילו לא מבין שיש גם וגם. הוא טוען ששיקול הדעת שלי לקוי ושההורים שלי מתערבים בקשר ביננו, שאני לא אוהבת אותו למרות שהוא אוהב אותי מאוד. ניסינו ללכת ליעוץ זוגי, אבל גם שם לא הייתה התקדמות. ההגיון שלי וההגיון שלו שונים זה מזה, וכל אחד מבוצר בעמדתו. נכון להיום עזבתי את הבית במטרה להתגרש. אני כבר חודש וחצי גרה אצל ההורים שלי. הוא מעוניין שנחזור מצד אחד אבל לא מוכן באמת לשום גמישות או שינוי במערכת היחסים מצד שני. לטענתו ההורים שלי מחבלים בקשר ביננו ולכן אם נתנתק מהם נצליח. בעיני הטענה הזאת מופרכת ומטופשת, כל פעם יש משהו אחר שעומד בדרכנו ומונע מאיתנו להצליח בזוגיות, נכון להיום זאת אמא שלי. אנחנו אוהבים אחד את השניה וחברים טובים כל עוד אנחנו לא מדברים על המשפחה המורחבת, ילדים , בית וכו'. האם לדעתך יש תקווה לקשר כזה או שהוא נועד לכשלון מראש ועדיף להפרד עכשיו מאשר אחר כך? תודה מראש

ד"ר אורן חסון
"שתלטנות" ו"מניפולציה"
25.08.2013 • 18:41

מעיין יקרה,
את מדברת על קשיים ואופי שלו, שעל פי תאורך (ואני יכול לכתוב רק דרך הראייה שלך) הוא נוקשה, ועם סיכוי די קלוש להשתנות. הוא מבודד אותך מאחרים, וזו אחת הדרכים הנפוצות להשתלט על בן/בת זוג. כאשר זה המצב, מצד אחד חשוב שלא תבודדי עצמך מאחרים, כדי שלא להישאר תלויה בו בלבד, ומצד שני, המאבק לשמור על הקשרים האחרים הוא בדיוק מה שמרחיק אותו ממך ויוצר ביניכם עימותים. לכן זו דילמה מאד קשה בקשרים מסוג זה.אם את חושבת בכל זאת לנסות ולשמור על הקשר שלכם, אתם חייבים להגיע לייעוץ זוגי. אתם צריכים להתמודד עם טענות של "שתלטנות" מצד אחד, ושל "מניפולציות של בני משפחה" מצד שני (שאלו הן הטענות שלכם זה כלפי זה) בעזרת גורם שלישי, מקצועי, שיוכל לעזור לכם לעשות סדר בין הדברים מחד, וללמד אתכם להקטין את הפחדים, מאידך. לפחות כי אז לא תהיו לבדכם, לא את ולא הוא. וזה חשוב מאד כדי לטפל בזוגיות שאלה הקונפליקטים שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083