התמודדות עם שפל אנרגטי בזוגיות

תאריך פנייה: 19.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
אנרגיות
19.11.2005 • 23:46

שלום רב,
אני בת 26. מחפשת זוגיות כבר שלוש שנים מאז הקשר הרציני האחרון ולא מוצאת.יש לציין כי אני נראת טוב, משכילה ולכאורה זה יראה מוזר איך אין לי מישהו כבר כל כך הרבה זמן. אני לא מרגישה היום כי אני תקועה בקשר הקודם, כמו שהרגשתי אולי בסמוך לפרידה. אני יוצאת, מבלה ומקיימת דייטים רבים. יש לציין כי לאחרונה אופפת אותי הרגשה נוראה: בדר"כ כאשר אני רוצה להשיג משהו אני מציבה לי אותו כמטרה והדבר מתממש (במוקדם או במאוחר). כך עשיתי עם לימודים, אפילו עם חבר ראשון..אבל לאחרונה אני מרגישהחסרת אנרגיותבנושא של זוגייות. אני יותר מחכה לעומס של השבוע ולא לשבתות (כי ברור לי שאשתעמם בהן, אז שוב אצא לברים?!, בתי קפה וכו...)אני מרגישה שקצת מיציתי את היציאות וגרוע מזה (לדעתי) אני מחכה שמישהו יעשה לי את העבודה כלומר אני אומרת לעצמי שזה יבוא זה יבוא ואין ביכולתי להשפיע על עניין זה.איך אני יוצאת מההרגשה הזו? אולי בכלל ההרגשה היא טבעית וזה בסדר להרגיש כך?מה לעשות על מנת לעלות את רמת האנרגיות בנושא? (יש לציין שאני עסוקה:עבודה, לימודים, ספורט, חברים..)תודה

ד"ר אורן חסון
פסק זמן?
21.11.2005 • 11:51

שירה יקרה,
רמת האנרגיות בנושאים כאלה, כמו גם בנושאים של עבודה או לימודים, היא דבר משתנה ועונתי. יכול להיות שבעוד חודש תרגישי לגמרי אחרת. אכזבות ממושכות ונסיונות חסרי תועלת מורידים לך את החשק להתאמץ. אבל יכול להיות שמשהו יקרה בדרך, כמו חיוך ממישהו, סרט שתראי או מאמר שתקראי, שיתנו לך פתאום את הרצון לעשות מאמץ מחודש.זה שאת עסוקה מאד בעבודה, לימודים וספורט, וזה שיש לך חברים, יכול לעזור מאד. אולי מוטב שתורידי את רמת הציפיות שלך למשך תקופה מסויימת, חודש או קצת יותר, כי שבירת הציפיות היא אחד הדברים שגורמים לך לדכאון הקל ולהורדת האנרגיות. נסי בזמן הזה להסתפק במה שיש ולהנות ממה שיש. לפעמים דווקא כשרמת הציפיות שלנו נמוכה, דברים קטנים שקורים מפתיעים אותנו לטובה, והופכים אותנו ליותר אופטימיים. יש לך הרבה מה לעשות, יש לך חברים, נצלי את זה כדי להנות מהרגע. ונסי גם להנות מהלבד שלך, במקום להגיע למקומות שיוצרים בך ציפיות גדולות למציאת מישהו, אבל גם שבדרך כלל לא הוכיחו את עצמם. הניחי לזה לזמן מה, ושובי לזה רק אחר-כך, ובהדרגה, כשאת יודעת שטוב לך גם בלי זה.על-פי המעט שכתבת, נדמה לי שכאשר יגיע הרגע המתאים, מבחינתך, תדעי לאסוף את עצמך, ליזום ולפעול כדי להגיע למה שאת רוצה. נוחי, עד אז, ואספי כוחות נפשיים כדי להרגיש טוב עם עצמך. אני חושב שזה מה שחסר לך כרגע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083