טיפים לבטחון עצמי בגיל 18
בת 18
אין לי מזל בחיים
⌄
שלום
וברכהמשאני זוכרת את עצמי אני חווה כל מיני דברים שבסוף התוצאה שלהן (נכשלת) תמיד בכל דבר מה שאני עושה לא יוצא כמו שאני רוצה הכל קשה מאוד כשהיתי קטנה הצורה שלי הפריעה לי הפנים שלי על זה שיש לי נקודת חן גדולה על הפנים שלי הפריעה לי מאוד תמיד אמרתי על עצמי שאני לא יפה גדלתי והחזה שלי לא גדל איתי וזה הפחית את הביטחון העצמי בכך שהרגשתי שאני לא נשית שאני לא סקסית וזה הגביל אותי בלבוש בתנועות אפילו בטיולים כי לא היתי הולכת לים או לבריכה בגלל שלא יכולתי לשחות ואחר כך ראיתי את הפנים שלי כולן פצעי בגרות והידים שלי והגב שלי וכך שנאתי את הגוף שלי למרות שאני רזה והגוף שלי יפה וחטוב בטח יפה כשהוא מכוסה בבגדים קרו לי הרבה דברים בחיים שלי שהבטחון העצמי הפך לנמוך מאוד היתי הצחוק של ילדי הכתה בגלל שלא בטאתי טוב את האות "ס" או "צ" ואם אני מדברת האנשים נותנים לי להבין מאיך הם עונים לי ומדברית איתי בכך שאני אהבלת וטפשה פשוט הרבה דברים קורים איתי שקשה לי מאוד לחיאת את החיים האלו החלום שלי היה תמיד שיהיה לי גוף כמו כל בחורה שאהיה יפה ושהאנשים יכבדו אותי ויאהבו אותי ויעשו לי חשבון תמיד לא שישימו אותי תמיד בצד אמא שלי תמיד אומרת דברים בכך שהיא מתחרטת שהיא ילדה אותי כי אני לא יודעת לעשות אוכל ודברים כאלה ושאני לא יודעת ללכת טוב לדבר טוב וכדו' כל מה שאעשה לא יישמח אותה כל יום אנחנו רבות ואין לי אחיות רק אחים וזה משגע אותי כי אני עובדת בבית לבד ואין מישהו שילמד אותי ויעזור לי כי אמא עובדת אני לא יודעת לעשות כלום אפילו אם תבוא ותשאל אותי במה את מוכשרת אגיד לך לא יודעת אני סימתי תיכון ואפילו הבגרות לא היה שלם למרות שהיתי מהראשונים בכתה אבל היו הרבה ריבים הרבה כעס בין הבנות בכיתה ואבדתי הרבה חברות ובכך הפכנו לאדישות כלפי הלימודים בגלל שהיינו מרוכזות יותר בכעס ודברים כאלו התחלתי ללמוד נהיגה ונכשלתי בתסת הפנימי אתה מבין אין בן אדם שנכשל בתסת פנימי אני נכשלתי וגם בסת החיצוני נכשלתי לאבגלל שאני גרועה בנהיגה בתסת הפנימי נכנסתי למתח ולחץ עצום לא היתי מוכנה נפשית בכלל והכל קרה במהירות והתסת הראשון זהו נכשלתי אמרתי לך אני נכשלת בכל דבר אתה יודע משהו תמיד חלמתי שאהיה מטופלת אצל פסיכולוג ובכך הוא יעזור לי להגשים את החלום שלי חח חלום מצחיק אא ?טוב באמת סליחה על אורך ההודעה את האמת לא יודעת למה כתבתי את כל זה אולי כי רציתי לומר מה שבלבשל ולא מצאתי אלא אותךתודה על האתר הנפלא הזה ותודה לכם על שאתם עוזרים לאנשים ותודה לך על העזרה שתמיד נתת ליובוא נגיד שכמעט החלום שלי התגשם(פסכולוג) אני מחכה למילת עידוד אולי לא יודעת מה אני רוצה בכללתודה רבה
ד"ר אורן חסון
תתעקשי, וה"מזל" יגיע
⌄
בת 18 יקרה,
יש מי שנולד "עם כפית של כסף" בפה, ויש מי שלא. יש מי שנולד יפה, ויש מי שגדל להיות יפה, ויש מי שלא. אבל לא כל מי שיפה, גם מאושר, וגם לא כל מי שאינו יפה, אומלל. יש הרבה מאד מרכיבים ביצירת האושר שלנו, ורובם קשורים לקשרים החברתיים שלנו, ולנסיון שהיה לנו איתם. ובינתיים, רוב הנסיון החברתי שלך היה לא מוצלח ופוגע, ואין ספק שהיתה לכך תרומה חשובה לפגיעה בבטחון העצמי שלך. אבל ראי את הצדדים החיוביים: אינטליגנציה, כנראה שיש לך – היית בין התלמידות המצטיינות בכיתה (ואת מתבטאת מעולה בעברית, שאינה שפת הדיבור היומימית שלך). יש לך גוף יפה וחטוב. זה שהחזה שלך קטן, אולי נראה חסרון בגיל צעיר, ביחס לבנות אחרות, אבל יכול להיות שיהיה יתרון בגיל מבוגר יותר, כאשר בגלל היותו קטן, הוא יישאר זקוף וצעיר זמן רב יותר.את בת 18. בגיל הזה ההתנסויות עם בני המין השני עדיין אינן רבות. לכן זהו גיל רגיש ופגיע מאד מבחינת האגו והבטחון העצמי – כי עדיין לא התנסית מספיק ואת לומדת הרבה מאד על עצמך מכל מפגש חברתי. בגיל מאוחר יותר, לאחר שהתנסית מספיק ואת יודעת היטב כמה הצלחת בעבר וגם כמה נכשלת בעבר, ולאחר שהתדמית העצמית שלך ברורה יותר ,כל ארוע בודד, בין אם הוא טוב ובין אם הוא רע, הוא משפיע פחות. אני לא יודע אם יש לך רצון ואפשרות להמשיך וללמוד, ואני לא יודע מה האפשרויות שלך להתקדם בעבודה. אבל עם אמביציה ועם רצון חזק, ועם סבלנות (סבלנות ועקשנות! – אל תוותרי אם לא הולך מהר!), ועם החלטה שאת רוצה להכיר את העולם ואת מה שקורה בו, ושאת מוכנה להשקיע בזה, תוכלי להגיע להשגים שיהיו גבוהים מאלה של החברות שלך. ואז הגלגל יתהפך הרבה יותר בקלות, ואת תנהלי את העולם שסביבך יותר מאשר העולם ינהל אותך.