התמודדות עם שינוי בזוגיות

תאריך פנייה: 25.10.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
עופר
להלחם בכל מחיר?
25.10.2011 • 23:43

אני בן 28 ובת זוגתי, נטע (שם בדוי) בת 26. היינו שנה וחצי ביחד.לאחר ריב שארע לפני חודשיים החלטתי לקחת הפסקה. לאחר שבועיים בהם לא דיברנו, יצרתי קשר מחדש ומסתבר שבמהלך השבועיים האלה נטע חזרה בתשובה! המדובר בבחורה חילונית, איטיליגנטית, משכילה, יפת-תואר!כנראה שהפרידה (פסק הזמן) היתה קשה מאד עבורה, בכתה המון, נשברה, ומצאה איזו נחמה בדת. זו פרשנות שלי בלבד."ההתחזקות" שלה רק הולכת וגוברת עם כל שבוע שעובר, וכעת נטע שומרת נגיעה, שומרת שבת, שינתה את לבושה וכדומה.נפגשנו אתמול, לאחר שהפצרתי בה שנפגש, ודיברנו. הסברתי לה שאני אוהב אותה (ורק כעת אני מבין עד כמה) ואני רוצה להמשיך יחד ואף למסד את היחסים (דבר שהיא כל כל רצתה בעבר ואני דחיתי, איך שגלגל מסתובב).היא ענתה לי שהיא כבר במקום אחר, ורוצה שידוך."גם אם אתחתן איתך מחר, אני יודעת שמתישהו בהמשך נתגרש, כי אנחנו שונים, וזו מחשבה איומה"קשה לי לתאר איך זה לעמוד מול האדם היקר לך ביותר ולראות כזה שינוי עצום בכזה פרק זמן קצר!אני אוהב אותה, אני מרגיש חרטה איומה על פסק הזמן הזה, ועל כך שלא טיפלתי במצוקות שלה בקשר באחריות הנדרשת.למרות שאני חילוני, אני רואה דברים יפים בדת ולא מפריע לי שהיא שומרת שבת, ושינתה את לבושה.אחרי לילה קשה של הרבה בכי, אני חוכך בדעתי מה הלאה:האם להלחם או להרים ידיים?לגשת אליה יום יום הביתה עם פרחים, לנסות לדבר אל ליבה, להסביר לה שהשתניתי בדיוק כפי שהיא השתנתה?אני רוצה בכל ליבי לחזור אליה ואפילו מוכן להתחתן בטווח של חודשים (דבר שהיה נראה לי בלתי מתקבל על הדעת אך לפני חודשיים).ההתלבטות נובעת משתי סיבות:1) אני חושש שאם אבוא "ואתחנן" ליבה רק יסגר יותר. השאלה היא מה דרך הפעולה הנכונה במקרה זה?1) עם כל עובדת היותי אדם פתוח לדת, מרתיעה אותי קצת המחשבה - מה גרם לה לבצע כזה שינוי בכזה פרק זמן קצר? מה זה מעיד עליה?אז נכון, אני מוכן לוותר על הרבה מחיי החילוניים (!) תמורת חזרתה אלי, אך אני פוחד האם חזרתה בתשובה רק תעמיק עוד ועוד עד שלא אוכל להתמודד?האם אני מכניס ראש בריא למיטה חולה ועדיף לסיים את זה עכשיו עם כל הכאב (ואוי כמה כאב, רק אלוהים יודע) מאשר אולי לנסות להציל קשר שסופו כבר ידוע מראש?אין תשובות חד משמעיות, זה ברור לי, אבל אשמח לדעה.תודה

ד"ר אורן חסון
אף פעם לא שווה להילחם "בכל מחיר
27.10.2011 • 23:18

עופר יקר,
אכן, הכרת מישהי שהתאימה לך בדרכה הקודמת, והיא השתנתה לך באופן דרמטי. אלא שגם קודם היו בעיות, שאולי אתה מתעלם מהן. כנראה שלא לחינם החלטתם לעשות הפסקה. אני לא יכול לדעת מה גרם לה לחזור בתשובה בשבועיים הללו, אבל דבר כזה לא קורה בבת אחת, וללא הכנה נפשית כלשהי לצעד הזה גם קודם.היא אומרת לך שהיא במקום אחר, גם מבחינת האהבה שלה אליך ומבחינת האדם שאיתו היא רוצה להתחתן. יתכן שגם זה התבשל אצלה קודם. יתכן. ואם לא – אתה מבין שיש בה חוסר יציבות רגשי. כך או כך, התמונה לא מבטיחה, מבחינתך.וכפי שאמרת – אין תשובה חד משמעית, ומבחינתי – רב הנסתר על הגלוי. אתה אמור להכיר אותה טוב יותר, ולדעת טוב יותר מה אולי יעבוד. ואם אתה לא מכיר אותה היום, והיא שונה לגמרי ממה שהכרת, אז כפי שאמרתי – משהו בתקשורת שביניכם לא עבד (אחרת היית מבין אותה טוב יותר), ו/או חוסר היציבות שלה אולי לא מבטיח לך משהו טוב להמשך הדרך. אם אתה רוצה שיהיה לך טוב - אף פעם אל תילחם "בכל מחיר", כי אז אולי כבר לא יישאר מי שמסוגל להשיג לעצמו משהו טוב (אתה, כלומר).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עופר
תודה
28.10.2011 • 15:22

(הודעה ללא תוכן)