התמודדות עם שובניזם: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 01.01.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
שובניסט?
01.01.2013 • 17:58

אורן שלום,אני ובעלי נשואים ארבע שנים ויש לנו ילד, יש לי תחושה שבעלי בעל נגיעות של אופי שובניסטי שהוריש לו אביו, זה מתבטא כמובן בפליטות פה מאוד חופשיות על נשים באופן כללי : נניח הוא יראה פרסומת מטופשת ויופיעו בה גבר ואשה אז הוא יאמר איזו סתומה, איזו מטומטמת וכדומה.... בעלי שונא כשאני אומרת לו את זה ובכל זאת לא ניתן להתעלם מהדמיון הרב בינו ובין אביו. היום הוא שלח אליי הודעה מצוטטת על "חוקי גברים" בהודעה המאוד שובניסטית הזו ישנם לא מעט כללים על כיצד הגבר רואה את האשה. הניסוח הוא ניסוח בעל אופי בוטה ואף משפיל בעיניי. לדוגמא: אם אנחנו שואלים אותך מה קרה ואת עונה כלום, נתנהג כאילו כלום לא קרה, למרות שאנחנו יודעים שאת משקרת, זה פשוט לא שווה את כאב הראש". ועוד אמירות מהסוג הזה, כשקיבלתי את ההודעה אמרתי לעצמי שלא אהיה כבדה אז כתבתי לו "ממש פרי דמיונך:), ומקודם כשדיברנו הוא המשיך לפתח את ההודעה מהבוקר, אמר שזה פשוט אחד לאחד ועוד ועוד...אני התחלתי בשלב הזה להתעצבן ואמרתי לו שזה גורם לי להרגיש הכי לא מיוחדת בעולם ואחת מני רבות, הוא אמר שהוא לא מבין למה אני לוקחת את זה ככה ושהוא לא יצחק איתי יותר...אמרתי לו שכבר אדבר איתו כשיגיע ושלא בא לי לדבר כרגע. סיימנו ואחרי עשר דקות קיבלתי הודעה שהוא מתנצל ואנ הכי מדהימה בעולם..אבל עצם הידיעה שזה מה שהוא חושב עליי ספציפית וככ מזדהה מאוד מרגיש אותי עדיין. אשמח מאוד לדעת מה אתה חושב על זה...

ד"ר אורן חסון
פמיניזם חכם ושובניזם טיפש
02.01.2013 • 15:28

נועה יקרה,
כמעט כל אחד מאיתנו נגוע בנגיעות של מוסכמות, של גזענות של מעמדיות או של שובניזם. קשה להימנע מזה, ועוד במדינה כמו שלנו, שהיא מדינה של קונפליקטים מקונפליקטים שונים. ואז השאלה היא מה את עושה עם זה, ומדוע את צריכה להילחם? יש כל כך הרבה דרכים לפתור אי הסכמות, ואת מעדיפה את זו של המלחמה הישירה, ושל הכעס שלך, כשאולי אפשר לפתור את הכל בדרכי שלום, בהדרגה, ובהסברים, וכן, עם הרבה סבלנות, כי עושה רושם שיש לו רצון טוב. אני מתרשם שאתם יותר עוסקים במלחמות כוח, בצד הרצון הטוב, ומשתמשים ב"צדק אבסולוטי" מחד, ובפגיעה ב"נקודות פגיעות" מאידך, כדי לאסוף כוח, וזה העניין ביניכם יותר מאשר שובניזם או אידיאולוגיה אחרת. אם מה שמטריד אותך באמת זה החשש משובניזם שלו, טפלי בזה בעדינות, בהדרגה, ולא בכוח ולא מתוך הצורך להביא אותו להודאה שאת צודקת, כי אז את אולי נשארת צודקת, אבל לא חכמה, כי זה גורם לו להתנגדות. חבל. אחרי הכל, העובדה שהוא לא תמיד מתנהג בחוכמה, אינה מצדיקה זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083