התמודדות עם רגשות מעורבים בזוגיות

תאריך פנייה: 20.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
כואב
20.05.2010 • 20:27

האם זה טבעי שאחרי שלושה חודשים מהיום בו האקסית שלי ואני נפרדנו מיוזמתי, אני עדיין חושב עליה המון, ומתגעגע אליה בטירוף?אני בהתלבטות קשה מאוד. מצד אחד אני ממש מתגעגע אליה, מרגיש כאילו הייתי נותן הכל כדי שנהיה ביחד (ולא בגלל הסקס, כי סטוצים יש לי מספיק לאחרונה)כזוגשוב.מצד שני אני מרגיש ומאמין שככל הנראה, אם נחזור אז אפגע בה שוב פעם כי הסיבות שבגללן נפרדנו בעבר, עוד פעם יצוצו.סיבות לדוגמא הן: כי הרגשתי שאני לא מספיק אוהב ורוצה להיות איתה, הרגשתי שאני מרחם עליה ובא לי חופש. הרגשתי חנוק מאוד מנטלית. הרגשתי מועקה קשה כאשר הייתי איתה. אניפוחדמאוד שרגשות אלו יצוצו שוב אם נחזור להיות ביחד, וזאת הסיבה שבגללה אני לא מנסה לחזור אליה בחודשים האחרונים.דוגמא למה הכוונה מרחם עליה: למשל שנסענו על הקטנוע שלי אז חשבתי: איזה מסכנה היא תהיה אם נעשה תאונה. כי היא חס וחלילה גם תפצע וגם חבר שלה לא אוהב אותה באמת ולא ירצה לטפל בה במסירות אם חס וחלילה יקרה לה משהו. פשוט ריחמתי עליה.דוגמא למה הרגשתי מחנק: למשל שהייתי רץ על ההליכון אז הרגשתי שכל הזמן בחלק האחורי במוחי העיקה עליי המחשבה שאנו חברים והיא מצפה ממני בצדק בהתאם ושאני משקר לה.אני באמת לא יודע מה לעשות כבר: כאשר הייתי איתה הייתי בטוח שבלעדיה אהיה סוף סוף מאושר וחופשיושמח, ואמיתי. הרגשתי שאפילו אם אני לא רואה אותה כל היום אז רק המחשבה על כך שהיא מצפה ממני להמון דברים טריוויאלים, שלא בטוח בכלל שרציתי לספק כמו עתיד משותף, הטרידה אותי מאוד. עכשיו שאני בלעדיה אני מרגיש שהכל מושלם לי בחייםחוץמהגעגועים העזים אליה והקליטה המאוחרת שלי שבאמת היא כבר לא איתי ושלי. אני כבר משתגע מזה.

ד"ר אורן חסון
להיות שלם יותר עם הדרך?
22.05.2010 • 23:53

אני יקר,
בודאי שזה טבעי שמתרוצצים בך רגשות מעורבים. אלא שכאשר הם הופכים להיות טורדניים, ובעוצמה, וכאשר אתה מתקשה להשלים עם החלטות שלך, ולא משנה מהן, זה אולי אומר שמה שלא תעשה, לא תהיה לגמרי מרוצה.אז אולי תבין שככה אתה, ואולי ההבנה הזו היא שתעזור לך להשלים עם ההחלטה. ואולי מפריעה לך ההבנה שלא היית בוגר מספיק ביחסים הזוגיים שלך, ושפגעת בה ושיקרת לה, היא זו שמפריעה לך, ואולי את זה אתה חושב שאתה צריך לתקן. מכיוון שזה בכל מקרה נכון, אני מציע שתלמד מכך לקראת היחסים הבאים. ואז, כשלפחות העשייה שלך תהיה נכונה, מוסרית וטובה, תהיה שלם יותר גם בהחלטות שלך, בין אם להישאר כאשר היא מתאימה לך, ובין אם ללכת, כשהיא לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083