עזרה לזוגיות במצוקה

תאריך פנייה: 21.01.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
איך להחזיר את האמון אחרי בגידה
21.01.2013 • 18:19

שלום
דוקטור, אני ובעלי נשואים שנתיים וחצי ויש לנו ילד בן שנה וארבע חודשים בעלי הוא איש צבא לפני שלוש חודשיים בערך התחילו כל הצרות שלנו. הכל התחיל מזה שבעלי רצה להשתחרר ואני שכנעתי אותו להישאר עוד שנה בתקופה האחרונה החליטו להעביר אותו מחלקה ולהפוך אותו למפקד מחלקה הוא לא רצה להיות במחלקה החדשה ולתקופה קצרה הוא עבר למחלקה אחרת ושם הוא התחבר לחיילת, יש לה הרבה בעיות בבית והוא הפך להיות לאיש סוד שלה. במשך כל התקופה בזו עברו אליו הרבה משברים בצבא והיא היתה שם תמיד לצידו, חשוב לי לציין שבעלי לא מגיע כל יום הביתה וכאשר הוא מגיע אני תמיד מתעניינת ושואלת ובהתחלה באמת הוא היה מספר לי הכל ולאחרונה הוא הפסיק הוא טוען שאני לא מבינה באמת מה הולך שם ואז גם התחילו כל השיחות אם אותה חיילת בטלפון היה לה משברים בבית היא היתה מתקשרת אליו ואני התחננתי לפניו שינתק איתה כל קשר כי זה יכול לפגוע בו הוא אמר לי שהקשר נפסק אבל הם לא יכולים לא לדבר לחלוטין כי הם עובדים יחד, אני תמיד חשדתי שמשהו פה מסריח והיחסים בינינו מאוד הידרדרו. לפני כמה ימים דיברנו על הכל והוא התוודע בפני שהם מנהלים סוג של קשר והם גם שכבו. פעם אחת הוא אמר לי שהוא נתן לה תקוות להתגרש ואכשיו הוא מת מפחד שהיא תספר הכל למפקדים שלה ותפגע בו כשהוא סיפר לי הכל הוא ביקש לפתוח דף חדש ולנסות לשקם את הנישואים שלנו, הוא אמר לי שמאז שהילד נולד אני התרחקתי ממנו ולא מקדישה לו מספיק יחס, למרות שאני חושבת שזה לא נכון אבל זה הרי ברור שהילד יגזול את רוב היחס שלי כי הטיפול בילד נופל עלי כי הוא מגיע מאוחר בערב. אני נמצאת במצב מאוד קשה ולא יודעת מה לעשות איך לבנות שוב את האמון בבן אדם שבגד בך ואיך אפשר לצאת מהמשבר הזה. תודה

ד"ר אורן חסון
עזרה, דחוף
24.01.2013 • 22:52

ליאת יקרה,
אומר לך באופן חד משמעי - לכו ליעוץ זוגי! התרחקתם זה מזה, אבל אתם רוצים להיות ביחד. זה לא קל, אבל אם אתם רוצים מספיק זה אפשרי, אלא שאתם צריכים עזרה. הוא מרגיש שהתרחקת ממנו, וזה כנראה נכון ומקשה עליו לתת בך אמון מלא שאת מסוגלת לספק לו את הקירבה הרגשית שהוא זקוק לה, והוא התקרב באופן רגשי וממשי לאשה אחרת, ואת חוששת, באופן טבעי, מכך שהוא כבר לא אוהב אותך, מכך שהוא מוכן לפגוע בך, ומכך שאולי יבגוד בך בעתיד, שלא לדבר על כך שאולי הוא שומר עדיין קשר לא ראוי עם האשה ההיא, שלא לדבר על כך שהיית רוצה שהוא לא יהיה בשום קשר שהוא איתה. לבד - זה כנראה גדול עליכם, בעיקר אם הוא נשאר בצבא, ביחד עם אותה אשה. אין פיתרון פשוט שאוכל לתת לך כמתכון בכתב. זה מורכב, צריך להבין את המורכבות הזו ולאפשר לכם למצוא את הפתרון שבין השורות של המתכון, ולשם כך אתם צריכים עזרה של איש מקצוע שידריך אתכם ויעזור לכם לבנות את הזוגיות והאמון ההדדי שלכם מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083