התמודדות עם קשיים בזוגיות
אלה
אלימות פסיכולוגית ובריונות גם אחריי
⌄
בוקר טוב,
התגרשתי ועדיין סובלת ממנו.
שלוש שנים גרושה
כל דבר שקשור לילדים אם זה לא מתאים לו
הוא רןשם לי חולת נפש
לכי לטיפול
ממציאה דברים
אמירות קשות.
מצחיק חחחח נראת טוב מגדלת 4 ילדים מדהימים
אשת חינוך
בעלת תארים
אישה נאה וחזקה
אך עדיין הוא מצליח
עברתי סט טיפולים נגד חרדות ממנו
למה צריכה לסבול מילים כאלה?
רשמתי לו שלא ידבר אליי ככה ותמו הימים
ואם ארגיש מאויימת יהיה צו הרחקה.
איך מתמודדת?
שאלה מעורערת, ששולחים אותי לטיפול ושאני חולה . זאת אלימות? עצוב לשאול כי "התרגלתי"
ד"ר אורן חסון
לבנות את הכוח שלך מחדש
⌄
אלה יקרה,
הקשיים שלך נובעים קודם כל מהקשיים ומהתגובות והאמירות הקשות שלו כלפייך. אם הוא רוצה לקדם אותך ולעזור לך, הוא בודאי שלא עושה זאת באופן הנכון, ודוחף את הקשיים שלך בפנייך במקום לעודד אותך לעשות שינוי – במידה ואכן יש לך קשיים ומתחים שאת מתקשה לעמוד בהם.ואם זה לא המצב, את צריכה להבין שרעשי הרקע האלה ימשיכו. אם יש לך דרכים חוקיות להפסיק אותן, אולי שווה לעשות את זה. את צריכה לשקול רווח והפסד גם על פי ההשפעה של תהליכים כאלה על הילדים, לעומת מה שהם סופגים עכשיו, ואני בטוח שהם סופגים עכשיו, למרבה הצער.אם אין לך דרכים חוקיות להפסיק את רעשי הרקע, או לפחות חלק מהם, תצטרכי ללמוד להתמודד איתם דווקא דרך הפסקת המאבק איתו. אני לא מכיר אותו, מן הסתם, אבל יתכן מאד שהמאבק שלך איתו אולי דווקא מעודד אותו להמשיך. איך מצליחים בזה? במחשבה על הדברים הטובים שיש לך, ובכלל זה גם הילדים, ואיך שומרים על הדברים האלה. גם איך שומרים על השפיות והחוזק הנפשי שלך. אמרת שעבר טיפולים נגד חרדות. אני חושב שאולי הקושי אינו בחרדות בלבד, אם כי הם אולי חלק מהעניין, אלא בהתמודדות עם חוסר ודאות, שזה אולי עדיין חלק מהטיפול נגד חרדות, ובעיקר – החיזוק של הביטחון העצמי שלך, של היכולת לבטוח בעצמך ובכוח שיש לך להתמודד עם קשיים ואיומים, ושל היכולת שלך למצוא תקווה ומטרות ברות קיום בחיים שלך. ויתכן שתצטרכי המשך טיפול שיעזור לך לבנות את הכוח הזה שלך מחדש.