התמודדות עם קרייריסט: מה לעשות?

תאריך פנייה: 07.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל רון
קריירה של הבעל
07.01.2007 • 22:52

שלום,
אנו בני שלושים +נשואים כשלוש שנים עם ילדה בת שנה וחצי.בעלי עובד בכוחות הביטחון.כשהכרתי אותו הוא היה בפרשת דרכים בעבודה לאחר שלא קודם.כל זה היה טרם החתונה. אני, עודדתי אותו וחיזקתי אותו ואמרתי לו שהוא מוכשר ושהוא עוד יקודם.ואכן,כך קרכה. הוא היה כל כך מאושר. מייד לאחר החתונה הריתי והוא יצא לקורס הרחק מן הבית למשך 10 חודשים בערך.חזרנו להיות משפחה כאשר היתה תינוקת בת כחודשיים .לאחר שנה של תפקיד נח, קיבל בעלי תפקיד חדש, מזה כחודש, ומאז השתנו חיי,אם קודם לכן הרגשתי שאני נשואה ושיש לי בן זוג, הרי שעתה אני חשה בודדה מאוד.אני לבד בבית כל ערב עד מאוחר, הנה למשל היום יחזור בחצות, לאחר שאני והילדה כבר ישנות,ויש תורנויות כמובן גם בשבתות. ואם יש כבר שבת פנויה אז הוריו רוצים לבוא לבקר, הם גרים רחוק ועל כן רק בשבת הם יכולים לבוא.בקיצור, כאשר הכרנו וכאשר התחתנו המצב לא היה כפי שהוא כעת ועל כן אני צריכה לערך למצב כזה.קשה לי לבד עם הילדה וכל מטלות הבית עלי. לא כך דמיינתי חיי נישואין. זה כל כך כואב לי.בנוסף לכל זה, אני גם מחפשת עבודה, זה הולך די לאט והילדה מסתגלת למעון, והכל עלי, ויש קשיים בהתאקלמות שלה שם.אז אני מרגישה שאין צדק, כלומר, הוא כרגע מושקע כל כולו בקריירה שלו ולי יהיו קשיים לצאת לעבוד (מתקשרים אלי מהמעון בשעה 12 כי היא לא רוצה לישון).אני מרגישה תסכול, וקנאה מצד שני, על המוטיבציה שלו ועל האפשרות שהיתה לו לממש עצמו.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
זוגיות על קצה המזלג בקושי
09.01.2007 • 15:45

מיטל יקרה,
את צריכה להחליט אם את מוכנה לחיות לצד איש שהוא קרייריסט, ושהקריירה שלו חשובה לו, ושאינה לצידך אלא לוקחת אותו רחוק ממך. זה לא קל, אבל זה מה שהוא עושה. אבל כשאת מחליטה על זה, את צריכה לנסות, עד כמה שאת יכולה, לנקות עצמך מכעסים, לעזוב מחשבות על חוסר הצדק בצד, ולהתמקד בשאלה אם זה מתאים לך למלא את התפקיד שאת ממלאת, כדי שהגבר שאת אוהבת יהיה מאושר. יש נשים שטוב להן בתפקיד הזה, ויש כאלו שלא. זו ההחלטה שלך. אבל כאמור, את חייבת לעשות אותה נקייה מכעסים, אם את יכולה.ואם את לא יכולה בשום אופן, את צריכה להיות הוגנת איתו ולתת לו את הצ'אנס לעשות את הבחירה שלו – הקריירה הנוכחית שלו או הנישואים. זה לא אומר שהוא יאהב את זה, אבל אם את לא יכולה, הוא צריך לבחור בדיוק כשם שאת צריכה לבחור, כאשר הוא נקי מכעסים, ועושה את שיקולי החיים והכדאיות שלו. אם הוא יחליט להיות איתך במקום עם הקריירה שלו, ויבוא הביתה כועס, גם זה לא פתרון טוב. הוא יצטרך להשלים עם זה. ולכן גם האופן שבו תציגי את הדברים כלפיו צריך לאפשר לו לעשות את זה. וייתכן שתוכלי לעשות זאת טוב יותר, ועם סיכויי הצלחה גבוהים יותר, בעזרת ייעוץ זוגי. אבל רק אם ולאחר שתגיעי למסקנה שחיים כפי שהם היום אינם מתאימים לך בכל תנאי שהוא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083