התמודדות עם קנאה וחשד

תאריך פנייה: 18.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליה
אובססיביות-קצת ארוך
18.07.2005 • 18:59

שלום,
אני בת 28 נשואה 5 שנים+2, ילדתי לפני חודש ומאז אנחנו רק רבים, אני מקנא לבעלי בטירוף, למרות שהוא בעל אוהב מעניק ואינו נותן לי תחושה שאסור לי לסמוך עליו, ההפך היא הנכון, אך מה לעשות- אם הוא מדבר עם בחורה ולא משנה מי אני מתעצבנת ומתחילה לריב איתו, עד עכשיו הוא כיבד אותי וניסה להמנע כמה שאפשר ולכבד את הבקשות שלי. לדעתו אני מגזימה והוא לא מוכן יותר לסבול את ההתנהגות האובססיבית שלי- אני מחטטת לו בדברים, השבוע התקשרה אליו מישהי מהלימודים לשאול אותו שאלה ואני רבתי איתו וכעסתי וכאן הכל נשבר, הוא טוען שזהו מהיום הוא לא מוכן "לאובססיביות שלי" הוא ידבר עם בנות, אם זה בענייני עבודה או לימודים לא מעבר. אני יודעת שאני מגזימה אך הקנאה משתלטת עלי-HELPמה לעשות אני מרגישה שהקשר שלנו נפגם, כל הזמן אנחנו רבים על הנושא הזה- עם מי דיברת? למה דיברת איתה? מה היא רוצה ממך? אל תדבר איתה? כל הזמן זה מעסיק אותי והנושא הזה "מדליק" אותי בשניה ואני הופכת ל"אריה", רבה, צועקת- ואני רוצה לומר שהוא לא נותן לי סיבה להרגיש כ"כ מאוימת- הוא טוען שאני חונקת אותו. מה לעשות? הנישואים שלי עולים על שרטון

ד"ר אורן חסון
קנאה מיותרת
20.07.2005 • 01:21

ליה יקרה,
את אכן זקוקה לעזרה. אני לא משוכנע שאין לו חלק בזה, גם אם לא החלק הנראה לעין. כלומר, יכול להיות שהוא משתמש בקנאה שלך. קראי בבקשה את הפיסקה השלישית בתשובה שלי לפניה של טלי, כמה הודעות למטה, תחת הכותרת "קנאה ופראנויות", כדי להבין איך זה אפשרי, וקצת גם מדוע.אני מציע שתלכי ליעוץ או טיפול אישי, כדי להוריד לחצים. קראי גם את הפיסקה הרביעית באותה תשובה שלי. אולי גם זה ייתן לך כיוון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083