בעל טוב מדי: מה עושים?
דלית
כמה שאלות
⌄
שלום רב,
אני נשואה מזה כשנתיים וחצי ואמא לתינוקת בת 9 חודשים.לאחרונה , יוצא לי המון לחשוב על נושא של גירושין בעקבות מצב שלחוסר רבבאהבה,משיכה ותקשורת עם בן זוגי , דבר הנמשך זמן רב אך הפנמתי את הרגשות הללו בתקווה שמשהו יישתנה....אולי אחרי הלידה אך הדבר רק החריף.אציין כי בעלי הוא איש מקסים ,בעל תומך ואוהב ואבא למופת והבעיה היא אצלי שעודף טוב הלב שלו כנראה גורם לי לסלוד ממנו .לדאבוני הרב, לא נראה לי שרגשות ניתן לשנות ולכן שאלתי היא ,מתי הזמן המומלץ"לפרק את החבילה"? האם עדיף עכשיו ,שהילדה עדיין קטנה ולא מבינה או עדיף לחכותעם הנושא עד שתגדל ותבין ?
ד"ר אורן חסון
בעל טוב מדי
⌄
דלית יקרה,
קורה לך מה שקורה לא פעם לנשים שנישאות לבעל טוב, מקסים, ולא אסרטיבי. אני לא בטוח בסטטיסטיקה הדי עלובה שלי בנושא הזה, אבל נדמה לי שזה קורה דווקא לנשים שנהנות ממראה חיצוני טוב מאד (ואולי סובלות ממנו), או שהן אסרטיביות ומצליחות מקצועית בעצמן. וכנראה שחלק מהסימנים של תחושת הדחייה שלך, שאת מעצימה על-ידי כך שאת סוגרת את עצמך בפניו, מתבטאים בתקשורת לקויה ביניכם.לגבי הילדה, אם את רוצה לחכות עד שתגדל ותבין, את צריכה לחכות עד סיום הבגרות שלה, וגם אז זה לא יהיה לה קל. אבל, לעומת זאת, יכול להיות שאם תחכי עד אז, תביני עד כמה לא פשוט למצוא בעל שהוא איש מקסים, תומך ואוהב, ואבא למופת. אלא שכדי להגיע לתובנה הזו, תצטרכי להיות מאד סלחנית לאורך הדרך, ולא לצבור מטענים נוספים שיגיעו, כפי שאני מבין, בעיקר מתוכך. לעומת זאת, אם תוותרי עליו כבר עכשיו, אולי תלמדי מהר יותר עד כמה בעל אסרטיבי, מאצ'ו ואגואיסט, יכול להיות מושך מאד בטווח הקצר, אבל רע לך לאורך זמן. ואולי בכל זאת תצליחי, לאחר התנסויות שונות, למצוא את השילוב הנדיר שבאמת יתאים לך.אני לא שיפוטי כאן, דלית, גם אם זה נראה כך לרגע. רציתי רק לפרוש לפנייך את האפשרויות. את לא יכולה להמשיך בזוגיות שלך במצבך הנפשי הנוכחי, והדרך לשנות היא או לשנות את מצבך הזוגי, או לבחון מחדש, ואולי לשנות משהו, אם אפשר, במצבך הנפשי