התמודדות עם קינאה
אור ואהבה
קנאה וחוסר ביטחון
⌄
אני לא יודעת איך לתאר זאת, מקווה שאצליח ותבינו אותי. יש לי בן זוג כבר עשרה חודשים ואני מוצאת את עצמי מקנאה, ללא שליטה, הוא כמובן לא מודע לכך. מידי פעם אני משתפת ולאחר מכן, אנו רבים בעקבות השיתוף.אני מרגישה חסרת ביטחון, בכל פעם שאנו יוצאים, הפחד משתלט עליי.. שהוא יסתכל על בחורה יפה יותר, טובה יותר, מקסימה או מעניינת יותר.אין לי בעיה שיסתכל, הבעיה אצלי היא שהוא יעדיף אותה על פניי.. הוא משרה לי את הביטחון, את האהבה האינסופית ועדיין, זה מעבר לשליטתי ואני משתגעת מכך, אני רוצה לשנות זאת.הבנתי כי דבר זה נובע מילדות, השאלה איך אני עושה את התהליך הזה?אשמח לעזרתכם,ערב מקסים מלא באור ואהבה :)
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם קינאה
⌄
אור ואהבה יקרה,
תפסת אותי בדרך לפירסום מאמר על הקינאה, מקורותיה והטיפול בה, בקרוב באינטרנט. אודיע כאן בפורום כשיתפרסם. יש סיבות שונות לקינאה ולרמות שונות שלה באנשים שונים. בכל מקרה, משהו מתוך מה שכתבת לא הבנתי: "אין לי בעיה שיסתכל, הבעיה אצלי היא שהוא יעדיף אותה על פני...".האם זה מה שהוא אמר לך? האם זה מה שהוא עשה בפועל? כי הרי בפועל הוא איתך ולא איתה, וכנראה שלא אמר לך שהוא מעדיף אחרת, כי אז הרי היה הרבה יותר מודע לקינאה שלך, בהיותו יוצר אותה במודע. לכן לא הבנתי. אני מניח, לכן, שאת מתכוונת רק לכך שזה מה שאת חושבת כשאת רואה אותו מסתכל.צריך לעבוד על זה. אתם בתחילת הקשר שלכם, ולכן הייתי מציע לך ללכת לטיפול לבדך. זה תהליך די ממושך, כי הרגש הזה הוא מאד בסיסי וחזק אצלך. לא הייתי רוצה להעמיס זאת עליו בטיפול זוגי בתחילת הדרך הזוגית שלכם, אלא אם הקשר שלכם כבר בטוח ועמוק. אני מציע לכן שתלכי לטפל בזה בעצמך אצל מי שעובד גם עם זוגות, כך שאם בהמשך הדרך תרגישו בטוח להביא גם אותו אל הטיפול, תוכלו לעשות זאת. זה בהחלט יכול להוסיף.