הפרדה או טיפול זוגי: מה הדרך הנכונה?

תאריך פנייה: 15.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סיון
לא נאהבת יותר
15.03.2011 • 21:32

שלום,
אני נשואה מזה 10 שנים, ובזוגיות של 13 שנה. אנו הורים לשני ילדים מדהימים. לאחרונה, משיחות שקיימנו בעלי ואני, הבנתי שבעלי כבר לא אוהב אותי. לא אוהב במובן הרומנטי של המילה : לא מקנא לי, לא חושק בי, לא מרגיש זקוק לקרבה פיזית איתי. אדרבא, מעדיף לבלות את שעות הערב עם חבר / שכן. לטענתו אני חשובה לו כמו חברה טובה, ולא יותר (מסתבר שכך כבר כמעט שנה !)בשיחותינו הוא גם אמר שהוא חושב שאני "אישה מעולה"-חכמה, משכילה, יפה, מטופחת, אמא נפלאה וכו' ... ובכל זאת לא מרגיש אהבה כלפיי.אני חושבת שמאחר וחסרה אהבה שהיא בסיס הזוגיות, אין מקום להמשיך בזוגיות החולה הזו. מבחינתי היא די מתה. בעלי חושב שאולי כדאי לנסות טיפול זוגי. מה דעתך ? האם טיפול זוגי יכול "להחזיר לאהוב" ?מצד אחד אני כואבת את פירוק התא המשפחתי, ומצד שני אני לא מוכנה לחיות כלא נאהבת ... מה עושים ?

ד"ר אורן חסון
הדרך הקלה
16.03.2011 • 10:36

סיון יקרה,
הדרך הקלה היא להיפרד ממנו. לא תצטרכי לחפור בזה, לא תצטרכי לשמוע ולחפש סיבות ולהבין אולי במה את לא מושלמת עבורו.טיפול זוגי יהיה לך תהליך כואב ופוגע. מצד שני, אם תהיי סבלנית, ותהיי מוכנה לעבור את הטיפול כראוי למרות הפגיעה והכאב הצפויים, ומבלי לקטוע אותו, תוכלי להבין הרבה דברים גם על עצמך וגם עליו, שאולי יהיו לך להועיל בהמשך, בין אם תהיו ביחד ובין אם לאו. ועם סיכוי שכן תצליחו לעבור את זה בשלום, ואף לחיות טוב יותר אחר-כך מאשר קודם. ובכל מקרה, שתוכלו ללמוד גם להמשיך ולהעריך זה את זו כי אתם ממשיכים את דרככם המשותפת בכל מקרה, גם אם תיפרדו, כהורים לשני ילדים שאתם לא רוצים לפגוע בהם, ולו גם במקרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083